"Рейнджърс" победи "Селтик" с 1:0 като домакин в голямото дерби на Шотландия и едно от знаковите за футбола. Райън Джак вкара единствения гол в 30-ата минута. 

Така вечните съперници се изравниха на върха с по 42 точки, но "детелините" са с мач по-малко и доста по-добра голова разлика.

Победата на "Рейнджърс" е знакова, тъй като слага край на серия от десет мача без успех за клуба (осем загуби и две равенства) в "Олд фърм", както се нарича съперничеството. За последно "сините" спечелиха през март 2012 г., а след това минаха през фалит и се завърнаха в елита, като започнаха от най-ниското ниво на футбола в Шотландия.

Днешният двубой показа, че доминацията на "Селтик" е на привършване - "Рейнджърс" надигра своя опонент, можеше да спечели по-убедително, а победата ще му вдъхне увереност в битката за титлата. По-рано през есента "детелините" спечелиха с 1:0 на своя стадион.

Началото на срещата бе по-добро за гостите, но след 15-ата минута "Рейнджърс" натисна. Домакините създадоха три последователни чисти голови възможности. В две от тях вратарят Гордън спаси "Селтик", а при третата Морелос удари греда с глава. 

Така логично се стигна до 1:0 при поредната голова атака на тима на английското величие Стивън Джерард. "Рейнджърс" създаде по-добрите възможности и след почивката, а в края успя да се справи с опитите на "зелено-белите" да стигнат поне до точката.

Стивън Джерард записа първа победа над бившия си треньор в "Ливърпул" Брендън Роджърс, който досега не бе губил "Олд фърм". Двубоят се игра пред близо 50 хиляди зрители на стадион "Айброкс", като логично публиката на "Селтик" беше малцинство.