Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

НАТО започна днес учения по източните си граници и планира през следващите месеци маневри в Украйна, предаде ДПА. На изток пактът граничи с Русия.

Общо девет държави от Алианса участват в ученията под кодовото название "Щурмово копие II". Те се провеждат едновременно на териториите на Германия, Полша, Литва, Латвия и Естония. В тях са включени над 2000 войници, а също така бойни машини и самолети. Сред участващите страни са Канада и САЩ, съобщава БТА. От разпространени от международни агенции снимки става ясно, че има и британски войници - поне на територията на Полша.

"Нямаме информация за българско участие", отговориха на запитване на Клуб Z от пресцентъра на Министерството на отбраната в София.

Първоначално ученията трябвало да бъдат под егидата на САЩ. После обаче те били разширени на ниво НАТО като част от стремежа да бъдат успокоени страните членки от Източна Европа, които се чувстват заплашени от Русия.

"Целта на "Щурмово копие II" е да покаже ангажимента на НАТО към основното предназначение на организацията - да гарантира свободата и сигурността на своите членове и партньори", заявяват източници от пакта пред ДПА.

Започналите днес учения ще продължат до 8 септември. Очакват се и други маневри на алианса през следващите месеци, включително в Украйна.

Ключови думи

Коментари

PUTIN-HUILO!

В Европа още са като замаяни и не могат да повярват,че болшевишкия чукундур Путин е започнал трета световна война.

Тези лоши, лоши Руснаци!!! Искат война на всяка цена!!! Даже са си разположили империята точно до местата, където НАТО си прави ученията!!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.