Британецът Дилиан Уайт победи за втори път сънародника си Дерек Чисора - този път с нокаут в 11-ия рунд, в основния мач на боксова галавечер в лондонската зала "О2 арена".

Убийствено ляво кроше прати Чисора на пода. Той не можа да се изправи дълго след броенето, но все пак напусна залата на краката си.

Преди две години Уайт спечели с 2:1 съдийска гласа, като Чисора се чувстваше ощетен и не пропускаше да подчертава това в медийните си изяви. Двамата имат открита вражда. Този път Чисора няма какво да каже. И има за какво да съжалява, тъй като до 11-ия рунд водеше по точки в две от съдийските карти.

Двубоят бе интересен за гледане, независимо че няма да влезе в историята като боксово зрелище.

Дерек Чисора има загуба от Кубрат Пулев с технически нокаут. А миналото лято Дилиан Уайт се отказа от мач срещу Кобрата, след като беше договорен и имаше насрочена дата в столичната зала "Арена Армеец". 

Сега Уайт най-вероятно ще се изправи срещу друг свой стар познайник - Антъни Джошуа, при това още на 14 април на "Уембли". Световният шампион е запазил датата и стадиона за дългоочакван двубой с американеца Дионте Уайлдър - обединяващ всичките титли в тежка категория. Уайлдър обаче отказа няколко пъти - сега той иска реванш срещу Тайсън Фюри, с когото двамата наскоро завършиха наравно.

След мача миналата нощ Уайт и Джошуа размениха реплики. Шампионът беше в залата и бе предизвикан с обидни думи от страна на Дилиан Уайт. Джошуа се приближи до ринга и с микрофон в ръка обяви, че се надява да излезе срещу Уайлдър на 14 април. Ако това не стане обаче, Уайт ще получи втори шанс срещу него.

Единствената загуба на Уайт е именно от Джошуа, който го срази с технически нокаут в седмия рунд през 2015 г.