Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Избирателно ли решава главният прокурор кого да разследва. И защо Александър Ваклин говори едно пред медиите, а друго в съдебна зала.

Това попита бившата заместник-кметица на столичния район "Младост" Биляна Петрова в първото си телевизионно интервю - за бТВ - след като бе пусната под домашен арест. Двете с бишвата кметица Десислава Иванчева от вчера са си у дома за празниците - след повече от половин година неизменно в ареста. Петрова даде краткото интервю именно от жилището си.

"Благодаря на съдията, след осем месеца прегърнах семейството си. Бях забравила какво е да се изкъпеш с топла вода", заяви Петрова в началото на разговора. - "Вчера цял ден с дъщеря ми стояхме прегърнати. Тя кза, че ме обича и вярва в мен".

Биляна Петрова категорично отрече двете с Иванчева да са се сговаряли да вземат подкуп от строителния предприемач Ваклин. Както и да има информация за намерените в автомобила на двете кветици пари.

"Не бих могла да кажа точно какво се е случило, бяхме арестувани в пълно информационно затъмнение. Твърдо не е имало подкуп, твърдо не сме се уговаряли за такива неща и по никакъв начин не сме знаели, че в колата се намира тази сума. Най-малкото всички потвърдиха, че колата е била отворена, когато ние се движихме", посочи тя.

Петрова отново заяви, че е била сплашвана по време на първоначалните разпити.

"Ако не кажеш нещо определено, ти си труп" – заявили й разпитващите. - "Това не е ли заплаха?!", попита бившата зам.-кметица.

Както е известно заплахи, в това число и мними некролози, получи и адвокатката на Петрова - Ирен Савова. И в този контекст подсъдимата се обърна към главния прокурор Сотир Цацаров:

"Г-н главен прокурор, вие разследвате ли тези заплахи и престъпление, или просто избирате какво да разследвате?".

Обърна се и към Ваклин - подал жалбата за изнудване. Също с въпрос:

"Защо пред медиите говори едно, а в съдебна зала говори друго и защо при условие никой нищо не е искал от него, той сам е търсил начин да цитирам: "стопли отношенията"?"

Биляна Петрова говори и за условията в килията им с Иванчева, които както стана известно, са меко казано лоши.

Разказа как имало малък ремонт, но той се оказал некачествен и "сега ще се прави ремонт на ремонта".

"Нарушава се законът – не може 24 часа да сме задържани като в газова камера. Прозорците са затворени – един струва 200 лева. След 7-10 дни е напълно възможно да се върнем в килията си след протеста на прокуратурата", посочи Петрова.

Коментари

 's picture

tdrgrgv

тт

Разбира се,че е избирателно.Това го знаят и живеещите в Занзибар.Там се работи по заповед на кукловодите,и това вие двете го знаете най-добре.Друг път не им се бъркайте в далаверата.

При главния прокурор трябва да има списък с постъпилите....

...при него жалби и молби, както и на всички отчетени в медиите и обществото данни и предположения за извършване на престъпления, по дати. На база на този списък главният прокурор трябва да прави отчет по медиите и пред обществото за извършеното от него по разрешаването на постъпилите данни. Това е един пример как би трябвало да се следи работата на прокуратурата, която би трябвало да бъде отделена от останалата част на съдебната система.

Една добавка -

Отчетът на главния прокурор пред медиите трябва да бъде ежемесечен!
 's picture

godo1952

Калин

Хайде бе, бе стига сте се опитвали да правите хората на балъци. защо в моята кола не намерят 75 000 евро, ей така, дори случайно. От какъв зор Ваклин ще се оплаква в полицията , а няма да си гледа бизнеса. ще си губи времето с тези жени. Сега ще чака няколко години да му възстановят белязаните пари. Така се случи с един архитект преди години, когото други изнудваха за пари. Чака много време да му върнат парите от полицията. Има един том записи на телефоните им, записи с уговорки как и къде да бъдат предадени парите. Ама разбира се , че и двете ще отричат ! Ама разбира се , че адвокатите им ще говорят че са невинни ! Само ,че кой ще играе толкова време абсурден театър по Бекет, заради едната Иванчева, ами тя е само една Иванчева, не е Меркел. Ще ви кажа къде ще си оставя отворена колата , за да ме "натопите" и оставите вътре 75 000 евро. Хайде не правете хората на балъци.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.