"Всеки ден ни се извиват ръцете с поставени условия от всички, които имат шанс да влязат в парламента". Това каза пред Би Ти Ви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който специално се включи по телефона, за да коментира изказвания на гости в студиото преди това. Борисов отрече обвиненията, че ГЕРБ няма коалиционна култура и припомни, че партията все още не е поставяла условия на никого. "Коалиционната култура се демонстира първо от малките партии", смята Борисов. Според него обаче у нас по-малките партии поставят неизпълними условия. Борисов припомни изказвания на лидери на Патриотичния фронт, че биха подкрепили правителство на ГЕРБ само ако се декларира отказ от подкрепа за влизането на Турция в ЕС. Според него неизпълними условия вече поставят и от Реформаторския блок, и от АБВ. "Изведнъж излиза, че големите партии трябва да се съобразяват с малките", с учудване констатира Борисов.

"Ако имаме 110-115 депутати ще опитаме с правителство на малцинството", обясни Борисов. Той допусна възможност и да отиде при по малките партии и да ги попита при какви условия биха подкрепили политиката на ГЕРБ. В случай, че не се достигне до разбирателство Борисов щял да връчи мандата на малките партии, за да го реализират те.

Според Борисов в Украйна наистина има военна ситуация, но тя може да се реши чрез стриктно придържане към санкциите, наложени от Запада на Русия. На въпрос дали Русия е заплаха за България Борисов отговори, че ако конфликтът в Украйна не бъде решен е възможно да има отново газова криза през зимата и този конфликт ще се окаже заплаха за България.