Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Интерпол не може да намери мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев, но той продължава да бъде активен в епистоларна форма.

БНБ обяви, че е получила писмо от банкера, в което той декларира готовност да подкрепи КТБ без да предостави конкретика как ще стане това. В депешата ставало ясно, че "до дни инвестиционна компания ще внесе в БНБ и правителството структурирано предложение".

Пред БНБ Оманският фонд, който е вторият голям акционер в КТБ, е декларирал готовност да създаде консорциум от инвеститори, които ще направят предложение за преструктуриране на КТБ. То щяло да се основава  на оценката на активите, която в момента се извършва от квесторите, на допълнителна оценка („дю дилиджънс“) и на адекватна държавна подкрепа от страна на българското правителство, уточняват от централната банка.

Следва пълният текст на съобщението на БНБ:

На 22 август 2014 година Българската народна банка изпрати писма до двата най-големи акционера в Корпоративна търговска банка (КТБ) – „Бромак“ АД и Фонда на Генералния държавен резерв на Султаната на Оман (ФГДРСО) с искане до 31 август да представят своите конкретни предложения за ангажимент за потенциална капиталова и ликвидна подкрепа на КТБ в съответствие с действащото законодателство в България и ЕС.

В посочения срок бяха получени отговори от Цветан Василев, едноличен собственик на капитала на „Бромак“ АД, и от ФГДРСО, които не съдържат конкретни предложения и финансови ангажименти, но в които се декларират принципни намерения за евентуални бъдещи действия.

Цветан Василев информира, че в следващите дни инвестиционна компания ще внесе в БНБ и правителството структурирано предложение.

От своя страна ФГДРСО заявява намерение за създаване на консорциум от инвеститори, които ще направят предложение за преструктуриране на КТБ. Това предложение ще бъде основано на оценката на активите, която в момента се извършва от квесторите; на допълнителна оценка („дю дилиджънс“) и на адекватна държавна подкрепа от страна на българското правителство.

По този повод БНБ потвърждава своята готовност за поддържане на конструктивен диалог и обсъждане на различни законово допустими пазарни решения и предложения от сегашните акционери на КТБ. Междувременно централната банка продължава работата в рамките на законовите си правомощия за точна и прецизна оценка на състоянието на банкова група КТБ – нещо, върху което и в момента работят екипи от квестори и одитори.

Отговорите на акционерите потвърждават безспорния факт, че в този случай не съществуват бързи решения с мигновен ефект.  

Ключови думи

Коментари

ивански

ВАСИЛЕВ НЕ Е В "ИЗГНАНИЕ". СМУЧЕТЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПРЪСТИТЕ СИ, СЪЧИНЯВАТЕ И ПОСЛЕ ЗАЩО НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА! КЛУБЪТ ВИ Е СИМВОЛ НА ДЕЗИНФОРМАЦИИТЕ И ОТКРОВЕНИТЕ ЛЪЖИ!

Знам и мога

Дали наистина Интерпол го издирва или само така си пишем, защото, нЪли, Цветанов е лошият? Интересно как постепенно намаляхме писането за Пеевски...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.