Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Голямата индивидуална награда "Полицай на годината" отива при млад катаджия от Пловдив. Това стана ясно днес на церемония в НДК, където да уважат полицаите дойдоха главният прокурор Сотир Цацаров, заместниците му Иван Гешев и Борислав Сарафов, цялото ръководство на МВР, политици и др.

Представител на правителството бе вицепремиерът Красимир Каракачанов.

 

Цацаров и Борислав Сарафов - казват - никога не са гледали в различни посоки в прокуратурата. Затова и доскорошният зам. главен прокурор бе избран с пълно единодушие за директор на Националното следствие и... зам. главен прокурор.

Уставна униформа и визия показа новият почти сигурен главен секретар Ивайло Иванов.

Ето и пълния списък на МВР:

НАГРАДИ ОТ ИЗДАНИЕТО „ПОЛИЦАЙ НА ГОДИНАТА"

Индивидуална поощрителна награда „Полицай на годината 2018"-  младши полицейския инспектор Тодор Иванов Тошев от група „Охранителна полиция" към Районно управление-Септември при Областната дирекция на МВР в Пазарджик. За активното му участие при осъществяване на ефективен контрол на пътното движение в малките населени места.

Индивидуална поощрителна награда се присъжда и на Светослав Михайлов Иванов, младши автоконтрольор в Районното управление в Козлодуй при ОДМВР-Враца - за самоотвержено изпълнение на служебните задължения. В началото на този месец в извънработно време той се притече на помощ на жителка на с. Бутан и благодарение на бързата му реакция нападателят бе задържан. Той винаги оказва помощ на местната власт, когато тя има нужда от това. Младши автоконтрольор ИВАНОВ получава и Сребърна карта на СБА.

Третата индивидуална награда отива при Георги Димитров Василев – младши автоконтрольор в група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност" към сектор „Пътна полиция" при ОДМВР-Велико Търново - за доблестна постъпка. На 5 октомври вечерта, прибирайки се от работа, той намира в парк в старата столица портфейл с голяма сума пари, лични документи и кредитна карти на млада жена. В портфейла няма телефон и адрес на собственичката, но полицаят се връща в службата си, установява самоличността й и се свързва с нея, за да й върне намерените вещи.

Втори подгласник при индивидуалните награди е Цветлин Михайлов Минков – инспектор в група „Охранителна полиция" към Районното управление в Аксаково при ОДМВР-Варна - за проявени от него професионализъм, съобразителност, находчивост и постигнати високи резултати. Благодарение на неговите действия е разкрит въоръжен грабеж на казино във Варна, задържани са извършителите на противозаконно отнемане на автомобил и е установена нива, засята с канабис.

Първа индивидуална награда "Полицай на годината" е за инспектор Добрин Валентинов Харалампиев, старши разследващ полицай в отдел „Разследване" на ОДМВР-Русе - за доказан професионализъм и изключителен принос в работата по разследване на тежки криминални престъпления, сред които три производства за умишлени убийства и две за разпространение на наркотични вещества, като всички те са със значим обществен интерес и юридическа сложност.

Голямата индивидуална награда "Полицай на годината 2018" е за младши инспектор Стойчо Стоянов Яковски, младши автоконтрольор, I степен в група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност" на сектор Пътна полиция в ОДМВР-Пловдив - през 2018 година той организира и проведе обучение по „Безопасност на движението" в 22 детски градини, 16 училища и 4 университета.

Той спасява и живота на 4-годишно дете. Това се случва на 8 ноември по време на демонстрация на служители на Специализираните полицейски сили в Пловдив. Детето е сред публиката, припада и гълта езика си. Спасява го само бързата и професионална реакция на младшия инспектор. Младши инспектор Яковски ще получи и награден кортик от главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и Златна карта на СБА.

Поощрителна награда получават служителите на сектор „Масови мероприятия" на Столичната дирекция на вътрешните работи - секторът получава отличието си за постигнати трайни професионални резултати, висок професионализъм и отлично изпълнение на възлагани важни задачи. През тази година секторът е взел участие в охраната на 14 792 масови мероприятия като: срещи от програмата на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, посещения на чуждестранни политически и духовни лидери, граждански протести, спортни събития. Освен това служителите му са оказали множество съдействия на различни структури от МВР за разкриване на криминални престъпления в столицата.

Трети подгластник е сектор „Противодействие на криминалната престъпност" на ОДМВР-Плевен -  за успешни разследвания, довели до разкриването на грабежи на значителни парични суми от лица, осъществяващи инкасова дейност, извършени през периода от 2016 до 2018 г. Един от тези разкрити случаи е обирът в офиса на банка „Сосиете-Женерал Експресбанк" през септември 2016 г., когато бе отнета сума в размер на 237 000 лв. Благодарение на тях са разкрити и две убийства в гр. Искър и в гр. Червен бряг. Разкрити са 17 телефонни измами, множество кражби на МПС, издирени са 50 лица, иззето е голямо количество наркотични вещества.

Втора колективна награда "Полицай на годината" се присъжда на служителите от сектор „Противодействие на престъпността през граничните контролно-пропускателни пунктове" при Главната дирекция „Гранична полиция" - за проявен от тях висок професионализъм и постигнати резултати в борбата с престъпността срещу трафика на хора, с цел сексуална експлоатация, прането на пари и подкрепа на жертвите на трафик на хора. Благодарение на усилията на сектора и участието им в международна полицейска операция е разкрит канал за извеждане на млади жени за Франция. Тя е реализирана с Централната служба на Франция за борба с трафика на хора съвместно с EUROJUST /ЕВРОДЖЪСТ/, Национална следствена служба, териториални структури на ДАНС и прокуратурата. Операцията е проведена на територията на три държави: България, Франция и Германия. Задържани са 9 трафиканти, издадени са 16 европейски заповеди за арест и са разпитани 51 жертви на престъпната дейност.

Първа награда сред колективите получават служителите от сектор „Престъпления против собствеността" при Главната дирекция „Национална полиция".

В резултат на проведените от сектора самостоятелни и съвместни с други служби полицейски операции за изминалата година са разкрити и задържани извършители на редица престъпления. Професионалното им разследване доведе до задържането на молдовски граждани, неизвестни до момента на МВР, които взривиха и откраднаха от банкомат в Стара Загора сумата от 58 000 лева. Показателно за работата на сектора е установяването и задържането на четири лица, съпричастни към извършена взломна кражба от частен дом в гр. Бургас, при която бяха отнети пари, златни накити, благородни камъни и 4 картини на български художници.

Никой от "старата школа" не е забравен.

Голямата колективна награда „Полицай на годината 2018" се присъжда на служителите от сектор „Фалшификации" при Главната дирекция „Борба с организираната престъпност".

С участието на служители от сектора от началото на годината до момента са извършени шест реализации. Разкрита е организирана престъпна група, действаща на територията на пет държави - България, Албания, Испания, Доминиканската република и Великобритания, занимаваща се с изработка и разпространение на неистински официални документи и организиране на международен канал за нелегална миграция. В резултат на усилията на колегите са задържани 16 лица, на 7 са повдигнати обвинения, като 4-ма са задържани под стража, а на трима е наложена мярка „парична гаранция". Благодарение на тях е разкрита и организирана престъпна група за производство и разпространение на неистински парични монети с номинал 2 паунда. Открита е незаконна монетарница в кв. Коматево, иззети са 34 973 неистински монети, задържани са 6 лица, като на 3 от тях са повдигнати обвинения.

Две специални награди за граждански принос към работата на полицията:

Петокласникът Златомир Захариев Матеев от град Шумен - за проявени от него съобразителност, наблюдателност и забележете – детективски способности, помогнали му за разкриване на кражба на велосипед.

Илия Захариев от град Димитровград - за проявена от него гражданска позиция и съдействие на полицията за разкриването на участник в две телефонни измами на възрастни хора от Димитровград и село Меричлери.

Ключови думи

Коментари

 's picture

tdrgrgv

Да,има много доблестни

Да,има много доблестни полицаи,но за жалост онези по министерствата не са.И все още охраняват мутрите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.