В името на рекорда ЦСКА (Москва) би "Реал" (Мадрид) с 3:0 насред испанската столица в последен мач от група G на Шампионската лига. Това е най-тежката домакинска загуба на "белите" в историята на евротурнирите, а както добре знаем, те имат челно място в тях, особено в шампионския.

Двубоят нямаше значение за "Реал", който бе спечелил квартета, а само за руските армейци. Въпреки гръмката си победа те остават четвърти, тъй като по същото време "Виктория" (Пилзен) би "Рома" с 2:1 у дома и изпревари ЦСКА с по-добър баланс в преките двубои (2:2 в Пилзен и 2:1 в Москва).

"Лос меренгес" завършиха с 12 точки, "Рома" има 9, а "Виктория" и московчани - по 7. Чехите ще играят в Лига Европа напролет.

Ако това е утеха - ЦСКА би "Реал" и в двете срещи в групата, в руската столица резултатът бе 1:0. Това не се е случвало от сезон 2008-2009, когато "Ювентус" надви два пъти кралския клуб. В предишните си 27 домакински мача "Реал" бе записал 75 точки от 81 възможни.

Не може да служи като извинение, че треньорът Сантяго Солари остави извън състава асове като Лука Модрич, Серхио Рамос, Рафаел Варан... Гарет Бейл влезе като смяна. Шанс получиха млади футболисти и резерви. Снощи обаче "Барселона" с още по-неопитен тим едва не победи "Тотнъм", който значително превъзхожда ЦСКА (Москва).

Фьодор Чалов даде аванс на гостите в 37-ата минута. В 43-ата Георгий Шенников направи успешна добавка от воле за 2:0. Класическото 3:0 фиксира исландският тийнейджър Арнор Сигурдсон в 73-тата. "Реал", който вече се настройва за Световното клубно първенство в Абу Даби този месец, беше освиркан.

Паметна вечер имаше и "Виктория" при 2:1 срещу "Рома". Трите гола паднаха за десет минути. Домакините поведоха в 62-ата чрез Коварик, Ченгиз изравни в 68-ата, ала още в 72-ата Хори осигури още футбол в Европа за пилзенци. Цял мач за тях игра бившият футболист на "Левски" Роман Прохазка.