Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европа е атакувана, подкопавана от много посоки. Това заяви пред БНР преизбраният председател на ПЕС Сергей Станишев.

"Не само от крайните националисти, които обещават едно завръщане в златното минало, което никога не е съществувало, но затова пък съществува противопоставяне между народите и страните. Понякога забравяме, че този период, в който живеем на 70 години мир, просперитет и спокойствие е уникален в историята и не бива да бъде забравяно това постижение. Напротив, то трябва да бъде надграждано, защото освен популистите, има и традиционната десница, която иска да замрази статуквото, което обаче не отговаря на нуждите на хората, защото истината е, че огромна част от хората в ЕС живеят в несигурност. Несигурност за своите доходи, за утрешният ден, за това как ще живеят техните деца в един нестабилен свят", каза Станишев.

Според него сегашната ЕВропа налага политика на социални ограничения и създава усещане за несправедливост в доходи и възможности развите на базата на това кой е богат и кой беден.

"Ние сме силата, която иска да опази европейската идея, променяйки Европейския съюз и давайки му ясен социален прочит и социални характеристики и конкретно законодателство по отношение на доходи и икономическо сближаване между Запада и Изтока, на отстояване на свободите на всеки един човек", обясни Станишев.

Амбицията на ПЕС била да бъде ядро на един по-широк лявоцентристки алианс.

"Това, което искаме ние да направим е една социална Европа. Това ще бъде една много трудна битка", каза Станишев.

Коментари

 's picture

godo1952

Петър

И този потомствен комуняга гледа да намърда отново задника си на Запад ! Уж много обичат Русия, развяват руски Байраци и се събират на Бузлуджа ! Там се събират изкуфели малоумници, червения плебс, онези които пеят партизански песнички, а вечер говорят по СКАЙП с децата си, които отдавна живеят в Чикаго. Каква е връзката между партизаните и Чикаго могат да ви кажат само психиатрите. Иначе са русофили, но не изпращат децата си в Ростов на Дон или в Красноярск, а в Лондон, Чикаго и Мадрид. На лидерката им Нинова синът учи и ще работи в Калифорния. Станишев не иска да си мърда дори задника от Брюксел. А тук червените балъци пеят, "партизан за бой се стяга ". Други идиоти развяват руското вместо българското знаме - но и техните деца не отиват в Русия, защо се "питам" след като в Челябинск и в Ростов на Дон също има работа. Много работа. Значи развяваме руското знаме, но децата учат и работят в Лондон. Наглостта и лицемерието е само част от портрета на комунистите. Но има и балъци, дето ги лъжат за лява политика, а за слабоумието няма лечение. То е за цял живот.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.