Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Зам.-кметът Дончо Барбалов ще наследи ресора "Транспорт и инфраструктура" в Столичната община след оставката на колегата си Евгени Крусев. Това съобщи кметицата Йорданка Фандъкова пред Столичния общински съвет днес, предаде БТА. 

Крусев хвърли оставка заради текущо разследване срещу него за длъжностно престъпление във връзка с нарушение на Закона за обществените поръчки при ремонта на ул. "Граф Игнатиев" в столицата. Оставката бе приета веднага. 

Разследването на прокуратурата започна по сигнал за подмяна на проекта за ремонта, свързан с подложките на релсовия път за трамваите по централната улица. Оказа се, че по трасето са положени друг вид подложки за обиране на вибрациите от първоначално одобрените, когато поръчката е спечелена от "Джи Пи Груп". 

Барбалов е зам.-кмет с ресор "Финанси и стопанска дейност" и е в общината от 2011 г. Според сайта на Столичната община в момента е временно изпълняващ длъжността и по направление "Столично общинско здравеопазване". 

А транспорта не му е ново поприще. През 2016 г. отново Барбалов е човекът, който временно поема задълженията на подалия оставка тогава зам.-кмет Любомир Христов. Причината за оставката и тогава бе скандал около обществена поръчка. Тогава сюжетът бе свързан с търг за навеси на спирки на градския транспорт. 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.