Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Британската писателка Джоан Роулинг, която е световно известна като авторка на серията книги за младия вълшебник Хари Потър, влезе в полемика в Туитър с бизнесмена Арън Бенкс, който финансира кампанията за излизане на Обединеното кралство от Европейския съюз, адресирайки до него коментар на руски език, предаде радио "Свобода".

Повод за спора  стана коментар на Роулинг за "Брекзит". На 28 ноември тя написа в социалната мрежа, че не иска нищо да пише за "Брекзит", но всеки път, излизайки от  писателския си кабинет и гледайки новини, "чувства, че се извършва все по-голяма глупост глупост".

Бенкс отговори на туита и така:

"Стая за писане! Едва ли човек може да бъде по-нескромен".

На тази реплика Роулинг отговори на Бенкс с туит на руски: 

"Аха, затова този човек е толкова скромен, та няма накъде — влага пари не в писателски кабинети, а в скъпи обеди с подозрително богати руснаци".

 

 

Роулинг намеква за подозренията за връзки на Бенкс с Русия и и използването им в кампанията за британското напускане на ЕС. 

Бенкс е обект на антикриминално разследване по пододрение, че 8 милиона лири стерлинги, които е дарил на кампанията за "Брекзит" не са негови, а руски.

Роулинг подкрепя кампанията PeopleVote - за втори референдум за британското членство в ЕС.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.