Журналист, който предаваше на живо в интернет днешния протест на "жълтите жилетки" в Брюксел, бе задържан от полицаи, докато бе в ефир, предаде БТА.
Прякото излъчване прекъсна, след като в продължение на около минута журналистът бе влачен, въпреки че се легитимира със служебна карта и представи документи за самоличност. Преди да бъде задържан, той успя да покаже как група от стотина протестиращи е обградена в центъра на столицата от силите на реда.

На протеста в белгийската столица се стигна до силови сблъсъци между демонстранти и полиция. Снимка АП / БТА


Полицията започна да изтласква протестиращите от района, в който са разположени федералният парламент и основната сграда на правителството. Протестиращите очакваха да бъдат приети от премиера Шарл Мишел, но сред тях попаднаха анархисти, които запалиха и унищожиха два полицейски автомобила в близост до резиденцията на министър-председателя.
Журналист на водещо белгийско издание бе задържан за часове миналата седмица при сходни обстоятелства. Накрая той бе освободен без последствия и съобщи, че получил извинение единствено от пазача в полицейското управление. Случаят бе предаден на парламентарната комисия за надзор над дейността на полицията.