УЕФА обяви, че започва дисциплинарно разследване срещу гръцкия АЕК заради инцидентите в мача срещу "Аякс" в Атина от Шампионската лига. Холандският тим спечели с 2:0 на Олимпийския стадион, но феновете му ще искат да запомнят само победния резултат, класирал любимия им тим за осминафиналите.

В началото на второто полувреме фенове на домакините се приближиха до сектора с публиката на гостите и започнаха да пращат към тях сигнални ракети и "коктейл Молотов".

Полицията се намеси и почна да бие наред, а капитанът на холандския гранд Матайс де Лит отиде до сектора на своите и опита да ги успокои.

Пред дисциплинарната комисия на УЕФА атинският клуб ще отговаря по следните нарушения: неправилно нахлуване на публика на домакините към тази на гостите; хвърляне на предмети; използване на пиротехника; навлизане на фенове на терена; пропуски в организацията; транспарант с неподходящо съдържание; блокиране на пътеките към изходите на стадиона.

Ясно е, че АЕК ще отнесе гигантска глоба, а също така футбол пред празни трибуни в следващи издания на евротурнирите. Възможно е санкция да понесе и "Аякс", тъй като се разглежда и поведението на запалянковците му. Наказанията ще бъдат обявени на 13 декември.

Заради екшъна пострадаха шестима запалянковци на "Аякс" и трима полицаи, на които е оказана помощ в болница. Няма опасност за живота им.