Серхио Рамос е дал положителна допинг проба на финала на Шампионската лига "Реал" (Мадрид) - "Ювентус" (4:1) в Кардиф през 2017 г., съобщава германското списание "Шпигел", позовавайки се на платформата "Футболлийкс".

Според информацията капитанът на "белите" е приел препарата дексаметазон - картикостероид, който е забранен. Условие за разрешен прием е УЕФА да е била информирана предварително, а това не е направено. 

Футболистът обаче не е понесъл наказание, нито клубът. По информация на "Футболлийкс" УЕФА се е задоволила с писмено извинение от страна на футболиста. Той заявил, че ден преди мача е бил инжектиран с дексаметазон в коляното и рамото - заради болки, но лекарят на европейските шампиони не е обявил това предварително, както е било редно да направи.

"Шпигел" твърди, че Рамос, който си спечели и лоша слава покрай контузията на Мохамед Салах на финала тази година, е престъпил антодопинговите правила още веднъж. Това е станало през април след мач с "Малага". Той е взел душ преди да даде проба, а това е забранено. 

"Реал" (Мадрид) отхвърли обвиненията в официална информация. Клубът заявява, че никога не е прекрачвал правилата на УЕФА и на Световната антидопингова агенция (WADA). Европейската футболна централа изискала информация по случая, след което го "затворила".

УЕФА също обяви, че не приема информацията и че никога не е "покривала" положителна допинг проба.