Оливер Кан е фаворит №1 за нов президент на "Байерн" (Мюнхен), пише списание "Шпорт Билд". Очаква се бившият вратар да наследи Ули Хьонес съвсем скоро. Сегашният бос, който наскоро излезе от затвора за укриване на данъци, но се върна начело на най-великия германски клуб, ще се оттегли.

Това може да стане на 30 ноември, когато има общо събрание на "Байерн". Кан е близък до Хьонес, който минава за негов ментор. Така предаването на щафетата ще стане по-безболезнено, пък и в Мюнхен държат постът да бъде зает от "свой".

"Оливер Кан трябва да заеме поста, като получи доверието на борда и на Карл-Хайнц Румениге, коментира друго клубно величие - Лотар Матеус, пред Onefootball. - Оливер разбира футбола отлично. Той е много амбициозен и се обучава постоянно, включително икономически. Вярвам, че може да предвожда "Байерн" в бъдеще."

Оливер Кан, който е един от най-изявените вратари на своето време и на германския футбол, се присъедини към "Байерн" от "Карлсруе" през 1994 г. и пази вратата на тима 14 сезона. Той записа 642 мача за баварците, спечели Шампионската лига, Купата на УЕФА, Междуконтиненталната, осем титли на Бундеслигата, шест купи на Германия...

За националния отбор Кан има 86 мача в периода 1995-2006 г. Стана европейски шампион през 1996 г. Ще се запомни и грешката му на финала на Световното през 2002 г. срещу Бразилия (0:2), когато допусна топката да мине между краката му при неособено силен удар на Роналдо.