Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Смяна на "цялата тази политическа сган", спиране на "политическия геноцид над населението", мажоритарни избори. Така могат да бъдат обобщени исканията на протестиращите от последните дни. Те бяха изложени пред бТВ от част от техните организатори.

Протестите продължават в следващите дни.

Недоволството, тръгнало от високите цени на горивата, вече е насочено към ниския стандарт на живот, лошото качество на здравеопазването, корупцията, липсата на отчетност от страна на политиците.

Утре от 15 ч. в центъра на София ще има "Народен сбор".

"Ние сме обяснили още през 2013 г. какво искаме - спиране на политическия геноцид над населението", заяви един от координаторите на събитието Георги Георгиев от Граждански форум "Промяна".

Той посочи, че лидерите на сегашните протести са били по улиците и по време на февруарските протести от преди 5 г., в резултат на които бе свалено първото правителство на Бойко Борисов.

Георгиев и Методи Бъчваров, който е друг от организаторите заявиха, че зад тях не стои партия. На сбора ще бъдат избрани лидери. Президентът Румен Радев също ще бъде поканен "да каже дали той застава до народа".

Според Бъчваров оставката на Валери Симеонов е поредната "замазка на Стената на плача в България" и начин за укротяване на протестите.

"Не се ли смени цялата тази политическа сган, която ни управлява, няма как да има просперитет", категоричен беше Георгиев.

Двамата заявиха, че не са анархисти, не желаят безредици и целите им с другите демонстранти в страната са общи.

Организаторът на протеста в Благоевград Александър Стамболийски обаче заяви,че се разграничава от "Нардния сбор" и готви друго събитие за понеделник. 

"Цените на горивата са катализатор на цялостното социално положение в България. Не само горивата са фактор, виждаме все по-големи абсурдни през последните две седмици", каза Стамболийски.

Той се обяви за мажоритарни избори.

Протести ще има и в Северозападна България. Утре може да бъде блокиран проходът "Петрохан".

Коментари

 's picture

Petyo9

Славитрифоновщини!

"Или правителството ще падне не заради каквото трябва или ще оцелее за кавото не бива" и "Тези които искат да свалят правителството го правят с погрешни цели и лоши аргументи, а тези които застават зад него и го защитават привеждат погрешни и невалидни контрааргументи" Тези два цитата от статия на Даниел Смилов изчерпателно описват протестите. Колкото до мажоритарното гласуване - то би дало още по-мощен инструментариум в ръцете на популистите. Ето най-пресен пример: Президентските избори са по принцип мажоритарни в два тура когато кандидата не е издигнат от политическа сила. Е, и? Избрахме си котка в чувал. Сега вече на всички е ясно колко некомпетентен и безпомощен е като президент Румен Радев, но хилядите които гласуваха за него го направиха под влияние на манипулацията изобретена от ген. Решетников. Кой беше нещо чувал за политическите му нагласи, в кои медии сте чели някакви материали ккоито да разкриват неговите политически възгледи и амбиции? Избрахме отличен летец за президент без да знаем изобщо какво би направил като президент. Следващият може да е Христо Стоичков защото умело рита топка и умее да вкарва голове. А представяте ли си утре ако България осъмне с мажоритарно избран министър-председател я Марешки, я Митьо Пищова, я някой напълно неизвестен, но не по-различен от тях?
 's picture

Petyo9

Смяната на политическата

сган не става с протести, а с избори. Тази сган не превзема министрския съвет и НС с инвазия отвън. С танкове и самолети. Тази сган е наш продукт - на българският избирател. Ние сме си я избрали. Всъщност преизбираме я вече няколко пъти и всеки път очакваме различен резултат. И сега я наричаме сган. Но утре пак ще си я преизберем. Особено ако изборите са мажоритарни. Ние и при сегашната избирателна система ги правим мажоритарни защото гласуваме за политици с харизма, а не за политики. Защото гласуваме със сърцето, а не с разума си. Правителството трябва да падне заради необходимостта от много реформи, които то самото няма политическа воля да направи, а не заради цената на бензина. Абсурдите са още от 2009-та, а не от последните две седмици.

Калин

Татуираните до ушите примати, както и тези с огромните джипове, които протестират, вече тръгнаха срещу самите себе си. Те тръгнаха и срещу тези които ги подклаждат, защото никоя от партиите в парламенти не иска мажоритарни избори. Вгледайте се в лицата на протестиращите и ще разбере за какво иде реч. Този филм вече сме го гледали...
Jack Daniels's picture
Jack Daniels
Jack Daniels

Като гледам тези тримцзта на

Като гледам тези тримцзта на преден план на снимката съвсем е ясно че едни путинови мутри са срещи други такива

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.