Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Робин Денхолм ще замести Илон Мъск като председател на борда на директорите на Tesla, съобщиха от компанията.

Денхолм напуска мястото си като главен финансов директор и стратег в Telstra, най-голямата телекомуникационна компания в Австралия. Тя ще заеме новия си пост след 6 месеца, след като предаде отговорностите си.

На Мъск му се наложи да напусне поста след договорка с американската Комисия по ценните книжа и борсите. Причината - туитовете през лятото, в които той обяви, че обмисля дали да направи Tesla частна компания за по 420 долара на акция. Съответно акциите на компанията скочиха. Той остава обаче главен изпълнителен директор.

"Робин има сериозен опит в технологичната и автомобилната индустрия и е направила много като член на борда на Tesla през последните 4 години за това да бъдем печеливша компания. Радвам се да работя още по-близо с Ромин, докато продължаваме да ускоряваме развиването на устойчивата енергия", коментира официално Мъск.

До вчера обаче акциите на Tesla загубиха 25% от стойността си. Сега се продават за 348,16 долара на акция. Предстои обаче нов подем - компанията за електромобили обяви най-голямата си печалба за тримесечие от създаването си.

За периода юли-септември тя има $6,8 милиарда приходи и $312 милиона печалба.

Коментари

Малко е съмнително, че

това на лявата снимка е "жена", но нема значение.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.