"Цървена звезда" напомни за славните си дни от началото на 90-те години и би "Ливърпул" с 2:0 в мач от група С на Шампионската лига, игран на пълния стадион "Райко Митич" в Белград.

"Звездашите" си върнаха на съперника, победил ги с 4:0 преди две седмици. "Червените" остават начело в карето преди втория мач между "Наполи" и "Пари Сен Жермен", но са поставени с деликатна ситуация, тъй като имат гостуване в Париж и домакинство на италианския си съперник.

Сръбският шампион събра четири точки и записа първата си победа в най-комерсиалния евротурнир.

"Ливърпул" видимо започна мача доста лежерно. Обратно - "Звезда" си вярваше след двете поредни тежки поражения във френската столица и на "Анфийлд" и обвиненията от френската преса за симулативна игра при 1:6 на "Парк де Пренс".

Въпреки това Даниел Стъридж направи рядко виждан пропуск пред опразнената врата на домакините. Атаките на "червено-белите" обаче бяха по-опасни, те имаха и инициативата. В 22-ата минута Милан Павков засече с глава топката в мрежата след центриране от ъглов удар - 1:0.

"Ливърпул" веднага тръгна да връща гола, но бързо получи втори след нова неразбория в отбрана - 2:0 след индивидуална акция и чудесен удар на Павков от 20-ина метра (долу).

До края на полувремето гостите атакуваха, но домакините се бранеха добре. Това продължи и след почивката. Мохамед Салах удари греда, един от кандидатите за титлата във Висшата лига имаше още няколко ситуации поне да намали резултата.

Като цяло обаче натискът на "Ливърпул" не носеше изненада. Силен мач направи бившият вратар на "Лудогорец" Милан Борян. Тимът на "Цървена звезда" е съставен предимно от сърби, откроява се бившият германски национал Марко Марин, който е роден в Сърбия.

Английският тим загуби и второто си гостуване в турнира тази година - при първото отстъпи с 0:1 в Неапол.

В другия ранен мач "Брюж" разби "Монако" с 4:0 като гост от група А. Така Тиери Анри продължава да е без победа начело на отбора от Монте Карло, който е в тежка серия без успех във всички турнири.

Останалите срещи са от 22 часа.