Пред около 10 хиляди зрители на стадион "Георги Аспарухов" тимът на "Левски" победи "Ботев" (Пловдив) с 4:1 в мач от 14-ия кръг на Първа лига. През седмицата "сините" отпаднаха от турнира за Купата срещу "Черно море" след дузпи, но днес се върнаха към победния път, при това без никакви затруднения.

Станислав Костов вкара първия гол в 29-ата минута, а преди това вече имаше няколко голови ситуации пред вратата на "канарчетата". При една то тях топката по чудо не влезе във вратата при удар на Давиде Мариани.

В края на полувремето феновете на "сините" отново изпитаха неприятни чувства заради поредната вратарска грешка - този път на Божидар Митрев. Той пусна топката под тялото си при неособено опасен удар на бившия му съотборник Антонио Вутов.

Интригата приключи бързо след почивката - в 51-ата и 55-ата Хали Тиам и Костов напрактика решиха мача, тъй като "Ботев" беше доста анемичен в атака. В 74-ата и Мариани порази мрежата за крайното 4:1, а в края Костов изтърва да забие хеттрик.

Така "Левски" отново изпревари ЦСКА-София с две точки - 34 срещу 32. По-късно в неделя "Лудогорец" спечели също с 4:1 - като гост на "Етър", и се върна на върха в класирането с 35 точки.

"Ботев" (Враца) пък би "Черно море" с 2:1. Валери Божинов изработи първия гол и вкара втория за успеха на врачани.