"Да не забравяме, че живите затварят очите не мъртвите, а мъртвите отварят очите на живите."

Това написа във фейсбук депутатът от БСП Кирил Добрев като използва Архангеловата задушница, за да отговори на реппики от трибуната на НС на Станислав Станилов от "Атака". По време на обсъждане на закона за корпоративното подоходно облагане в четвъртък депутатът националист нападна БСП с обвиненията, че е корпоративна партия, но се впусна и в персонални обиди:

 "Синът на предателя Кольо Добрев е в ръководството на партията, мислите, че тогава съм бил пикльо и не помня нищо, вие не сте социалистическа, а корпоративна партия", каза Станилов и ядоса депутатите от соцпартията, които поискаха да му бъде отнета думата.

 
"За съжаление, при такива изказвания хора като Станилов имат само едно предимство - това, че са живи и че другите, които са там горе, нито могат да отговорят, нито могат да се защитят. Делата обаче са тук долу и не са забравени", реагира днес Кирил Добрев. 

"Разбира се, че за Станилов е много по-удобно да критикува БСП, вместо да отговаря за “Атака” - в първия случай хвърля камъни, а във втория си посипва главата с тях. Та какво стана с обещанията на Станилов и компания за 1000 лв. минимална заплата и 500 лв. пенсия? А обещанията за прекратяване на концесии? Естествено Нищо. Ето затова му е по-угодно да говори “Виденовата зима” или за “корпоративна левица” и нито дума за “златния” им пръст, за слънчевите плажове на Варадеро, за приключенията с авиокомпания Луфтханза...", добавя той.

Ето и какво още написа той:

С голяма изненада и огромно огорчение чух изказването на народния представител от “Атака” проф. Станислав Станилов от трибуната на НС. В него той нарече БСП “корпоративна партия”, а мен - “сина на предателя Кольо Добрев”...

Предпочетох да не правя коментар на момента...

Днес обаче е Мъжка - Архангелова задушница, та запалих една свещичка.... За съжаление при такива изказвания хора като Станилов имат само едно предимство - това, че са живи и че другите, които са там горе, нито могат да отговорят, нито могат да се защитят. Делата обаче са тук долу и не са забравени. Аз въобще не съм важен, но има две неща, които съм се заклел, че ще браня докрай. Първото е името на моя баща и второто е Партията, на която той даде живота си. 

Разбира се, че за Станилов е много по-удобно да критикува БСП, вместо да отговаря за “Атака” - в първия случай хвърля камъни, а във втория си посипва главата с тях. Та какво стана с обещанията на Станилов и компания за 1000 лв. минимална заплата и 500 лв. пенсия? А обещанията за прекратяване на концесии? Естествено Нищо. Ето затова му е по-угодно да говори “Виденовата зима” или за “корпоративна левица” и нито дума за “златния” им пръст, за слънчевите плажове на Варадеро, за приключенията с авиокомпания Луфтханза...

Що се отнася до Николай Добрев, минаха почти 20 години от смъртта му. Пожелавам на Станилов неговото семейство да усеща същата гордост от него, каквато изпитвам аз и близките ми от делото на баща ми. И нека не забравяме, че “живите затварят очите на мъртвите, а мъртвите отварят очите на живите”...