Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Фондацията на американския милиардер Бил Гейтс, основател на "Майкрософт", отказа да продължи сътрудничеството си със саудитската благотворителна организация "Миск", свързана тясно с престолонаследника принц Мохамед бин Салман, предаде ТАСС, като цитира електронната версия на сп. "Форчън".

Фондацията "Миск" беше основана от принца през 2011 година. Фондацията на Бил Гейтс и съпругата му Мелинда участва в една от благотворителните инициативи на "Миск" на обща стойност около 10 милиона долара, насочена към предоставянето на грантове на млади хора по цял свят за осъществяването на техни иновационни проекти в сферите на образованието и устойчивото развитие.

Бил и Мелинда Гейтс са обещали да предоставят 5 милиона долара от необходимите средства. Саудитската фондация вече е получила 1,5 милиона от тях. Поради ситуацията с убийството на саудитския журналист и дисидент Джамал Кашоги в саудитското генерално консулство в Истанбул, която предизвика сериозно безпокойство, фондацията на семейство Гейтс отказа да продължи сътрудничеството си с "Миск".

Сред партньорите на саудитската фондация са и редица американски технологични компании, включително "Гугъл" и "Туитър". Засега обаче не е ясно дали те ще продължат работата си с "Миск", отбелязва ТАСС. 

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.