Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Националната електрическа компания увеличава от 1 септември с 16% цените на тока за фирми, които не участват в свободния пазар на електроенергия. Информацията е изнесена на сайта на НЕК и се потвърждава от писма на компанията до енергото, цитирани от в. "Преса".

Поскъпването ще засегне близо една пета от бизнеса в България, сочат данни на ДКЕВР. Сред засегнатите има дружества със значителна социална роля - фирми на "ВиК", поделения на Националната компания "Железопътна инфраструктура", обекти на "Напоителни системи", болници, училища и университети.

Голяма част от групата на потърпевшите са бюджетни предприятия, които имат и дългове за ток. Докато той не бъде платен, те пък нямат възможност да излязат на свободния пазар. Съответно от идната седмица ще плащат по-скъп ток като клиенти на доставчиците от последна инстанция.

През септември м.г. цената на енергията, която енергото е плащало на НЕК за снабдяването на тези потребители, е била 109,37 лв. за мегаватчас. От февруари т.г. тя е увеличена на 112,79 лв. и остене такава до края на юни. После всеки месец се вдига. От юли става 120,39 лв., от август - 145,00 лв., а от 1 септември ще бъде 167,68 лв. Така само за година токът за тези консуматори ще поскъпне с 53%.

Ключови думи

Коментари

Вяра

Честито! Честито на бизнеса и на всички потребители, разбира се! Благодарим ти, Партийо!, както се казва.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.