Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китайските власти планират след няколко години да построят на Южния полюс първото постоянно действащо летище, което редовно да приема туристически групи и изследователски експедиции. Това съобщи днес научното издание "Кецзи жибао", позовавайки се на информиран източник.

"Инфраструктурата ще включва писта и въздушен терминал, а на вече избрано място според плана ще бъде изградено летището. Преди обаче то да заработи, ще трябва да минат няколко години", допълва същият източник.

Летището ще бъде построено направо на ледника, покриващ Антарктида. Преди година направихме задълбочени изследвания за избор на мястото на бъдещото летище, търсейки мястото, където леда намалява незначително и равномерно, казва още ученият.

Той припомня, че две специални писти за извънредно кацане и зареждане с гориво, предназначени за самолети с неподвижно крило, са били построени от китайски специалист през 2009 и 2010 година.

Едната се намира на 3 километра западно от антарктическата станция на Китай "Кунлун". Само че, според него, вече е настъпило време, когато създаването в тази точка на планетата на редовно действащо летище за Китай се превръща във все по-насъщна потребност.

Коментари

Банани в Антарктида

Водородните технологии могат да превърнат Антарктида в безкрайна зелена градина. Огромни прозрачни куполи построени от сглобяеми модули от супер-евтин, супер-здрав и супер-лек Базалто-Фибърен Композит, могат да осигурят целогодишно тропичен климат, 24-часово осветление, и перфектен хабитат за хора, екзотични животни и растения, както и чудесна среда за бизнес и индустрия - например за туризъм или за добив на много от полезните изкопаеми, на които Антарктида е изключително богата. Един многомилиарден бизнес, за който още никой не се е сетил.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.