Двама обирджии бяха заловени, благодарение на камера, инсталирана в дома на потърпевшите. Историята на Петър Демиров и семейството му доби популярност във фейсбук, след като той публикува кадрите от "тараша" на жилището си, а малко по-късно, благодарение на разпознаването на двете лица Демиров оповести, че те са хванати от полицията. 

"Приятелчета, вчера в 15 часа следобед, докато сме били извън жилището със семейството ми, двама тарикати са влезли и са преровили всичко да търсят ценности и пари. За щастие нищо не липсва, но фактът, че са отключили секретна брава без проблем, ме навежда на мисълта, че са професионалисти.

Камерата, която съм инсталирал, ги е заснела и лицата им са лесно разпознаваеми. Ще съм благодарен, ако някой ги разпознае и си получат заслуженото.  Ако някой има информация за тези двамата, моля да се свърже с мен или 2-ро РПУ, гр. София", написа Демиров в събота.

А малко по-късно допълни поста си с благодарност към всички, включили се в издирването на обирджиите, защото двамата са били заловени и оказва се - стари познайници на полицията.

"Благодаря за помощта на всички споделили! Намерихме ги! Добре познати са на 9-о РПУ! Следва обичайната процедура", написа Демиров.

Вижте видеото от наглата следобедна кражба: