Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Членове на Камарата на лордовете, неизбрани от хората на избори, настояват за втори референдум за "Брекзит", пише британският вестник "Дейли експрос", цитиран от Фокус.

Един от перовете дори е призовал ръководителите на кампанията за напускане на ЕС Борис Джонсън и Майкъл Гоув да бъдат "лишени от свобода" за предполагаеми "лъжи" в хода на гласуването за "Брекзит" през 2016 година. Но представител на правителството предупреди, че исканията за така нареченото народно гласуване по споразумението между Обединеното кралство и ЕС рискува да провали преговорите. Министърът в правителството Лорд Каланън заяви:

"Съществува сериозен риск продължаващата кампания за отмяна на референдумното решение за напускане сериозно да подкопае нашата преговаряща позиция, ако тези от другата страна вярват, че можем да променим намерението си. Подобно искане рискува дълбоки конституционни, правни и политически трудности, които биха били отклонение от усилията на правителството да осигури най-добрата сделка за Обединеното кралство."

Старши служител на кабинета на премиера отхвърли и исканията за втори референдум.

Официалният говорител на Тереза Мей заяви:

"Министър-председателката много пъти е казвала, че народът е казал своето мнение. Това беше най-голямото демократично волеизявление в историята на страната."

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Лордовете са затова - да

Лордовете са затова - да противопоставят здрав разум срещу емоционалните изблици

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.