"Лошото момче" Марио Балотели бе представен като ново попълнение на "Ливърпул", а часове по-късно погледа наживо как бившият му тим "Манчестър Сити" бие новия с 3:1. "Гражданите" спечелиха първото голямо дерби за титлата във Висшата лига на своя стадион "Етихад".

"Червените" бяха по-активни в голяма част от първото полувреме, повече владееха топката и атакуваха. Но гол падна в тяхната врата - в 41-ата минута черногорецът Стеван Йоветич наказа грешка в защитата на гостите и отбеляза за 1:0. "Ливърпул" тръгна да връща попадението след почивката, но отново трябваше да вади топката от мрежата си. И отново виновникът за това е Йоветич - в 55-ата минута.

"Сити" напълно логично поведе с 3:0 в 69-ата, когато дойде ред на Серхио Агуеро да сложи отпечатъка си върху двубоя. В 82-ата интригата за кратко се върна, когато Пабло Сабалета си отбеляза автогол.

Балотели вероятно ще дебютира още в следващия кръг. Твърди се, че "Ливърпул" ще плати на "Милан" около 20 млн. евро за нападателя. Тимът подсили атаката си, но поне от видяното срещу шампиона личи, че големите проблеми са в средата на терена и защитата. "Сити" пък още не е набрал скорост.

Днес се очаква да бъде обявен официално трансферът на Анхел ди Мария от "Реал" (Мадрид) в "Манчестър Юнайтед". Аржентинецът пристигна на Острова късно снощи, тази сутрин ще мине медицински преглед. Испанските и английски медии пишат, че "Юнайтед" ще плати за Ди Мария 75 млн. евро, което ще направи халфа един от най-скъпите футболисти в света, както и №1 в историята на Англия.