Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Две взривни устройства са били открити в пратки, изпратени до офисите на предишния президент Барак Обама и на бившия държавен секретар Хилъри Клинтън, съобщава "Ню Йорк таймс". Те са подобни на бомбата, открита в понеделник пред дома на милиардера филантроп Джордж Сорос, съобщиха властите.

Сградата на телевизионната верига Си Ен Ен е била евакуирана, след като е получила подозрителна пратка, предадоха световните агенции.

Домът на Сорос се намира в северните предградия на Ню Йорк сити както и домовете на Обама и Клинтън. Самоделната бомба беше открита в пакет, сложен в близост до къщата на милиардера. 

Според разследващите изпратеното до него взривно устройство е било тръбна бомба с дължина 15 сантиметра, която е била натъпкана с експлозив. Предполага се, че пакетът е доставен на ръка.

 

Изпратената до семейство Клинтън бомба е открита от служител, който проверява пощата на Клинтънови.

Все още не е ясно кой е поставил взривното устройство пред къщата на Сорос, мотивите на неизвестния извършител също са неясни, никой досега не е поел отговорността.

Сорос е постоянен обект на неприязън от страна на крайнодесни групировки.

Белият дом осъди опитите за нападения срещу Обама, Клинтън и други лица.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е известен с неприязънта си към Си Ен Ен, която не крие. Той публично е отказвал да отговаря на въпроси на тази телевизия, обвинявайки я в разпространяване на фалшиви новини за него.

“Тези тероризиращи действия са достойни за презрение и от всички отговорни трябва да отговарят в пълна степен през закона", каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Тя добави, че службата за охрана на държавния елит "Сикрет сървис" и други правоналагащи органи разследват случаите и вземат мелки да защитят застращените.

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Тъй като тръмп е самодоказал

Тъй като тръмп е самодоказал се и продължаващ да се самодоказва невежа, не ме учудва, че не знае поговорката "Който сее ветрове ще жъне бури".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.