Печеливш билет, продаден в щата Южна Каролина, успя да уцели шестте щастливи числа от джакпота на лотарията "Мега милиони", който достигна рекордните 1,6 милиарда долара, предаде Ройтерс.
Щастливецът е отгатнал печелившите числа 5,28,62,65,70 и допълнително изтегления Мега бол от друга сфера с числа - 5. Печалбата може незабавно да се получи в брой в размер на 904 милиона долара или цялата сума от 1,6 милиарда долара в продължение на 29 години. Не е известно все още дали са били продадени и други билети с печелившите числа.

Истинска треска обзе американците, след като джакпотът в популярната лотария "Мега милиони" достигна рекорд за всички времена - един милиард и шестотин милиона долара, предава БТА.

Това е най-голямата печалба в историята на този вид игри в света. Печелившите числа бяха изтеглени тази нощ, а кой ще стане милиардер ще стане ясно по-късно. В последните дни американците се редиха на дълги опашки за билети, всеки с надеждата късметът да кацне на неговото рамо.

В другата обичана от американците лотария - Пауърбол - печалбата за днешния тираж е 620 милиона долара. Спечелилите имат правото на избор - да получат сумата наведнъж или на вноски в продължение на 30 години. След облагане с данъци и ако изберат опцията накуп - сумата ще намалее до 904 милиона долара.