Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Протестът "Искаме оставката на Валери Симеонов" е насрочен за понеделник от 12,30 ч пред Министерския съвет. Отстраняването на вицепремиера Симеонов се иска "заради системните обиди към членове на обществото и използването на езика на омразата".

Конкретният повод е изказването му пред собствената му телевизия СКАТ, в което квалифицира протеста на майките на деца с увреждания като "група кресливи жени с уж болни деца".

 
Думите му бяха излъчени по късно от "Господари на ефира". Симеонов обясни случващото се с атака срещу него от тв шоуто, след като той преди време остро разкритикува предаването след скандала с недотам бития репортер Димитър Върбанов.
 
Симеонов обаче отново повтори, че не се отказва от думите си за протеста на майките на деца с увреждания и "истината боли".
 
Оставката му беше поискана и от политически играчи. От Брюксел, където беше, докато се разрази скандалът, премиерът Бойко Борисов коментира: "Език мой, враг мой".

Искаме оставката на Валери Симеонов от поста Заместник министър председател на Република България!

Заради срама, който изпитва всеки нормален български гражданин от неадекватното му поведение!

Заради системни обиди към членове на обществото и използване на езика на омразата!

Заради това, че превърна думата "патриот" в обида!

Недупостимо е този човек да продължава да представлява българския народ!

НЕЗАБАВНА ОСТАВКА!

Това се призовава от организаторите на утрешния протест срещу Симеонов от "Системата ни убива". До момента участие в събитието са потвърдили над  5200 души, а  23 000 са заявили интерес.

 


Набира сила и онлайн петиция, която настоява за отстраняването на националиста от кабинета. До момента тя е подписана от над 3500 души. 

 

Освен в столицата  се очаква протести за отстраняването на вицепремиера да има в Пловдив и Стара Загора, като те ще започнат от 18 часа. Българите пък в Лондон се събират пред посолството ни във вторник от 19 часа.

Валери Симеонов има отворен и още един фронт - в собствената си коалиция. Миналата седмица телевизията на "Атака" "Алфа" се появи с черен екран с призив да се пита защо няма излъчване правителството, а след това се появиха поредица от надписи, в които Симеонов беше обявен за джендър и човек на Сорос в България. Този взрив дойде след като от НФСБ призоваха БПЦ да признае независимостта на Украинската православна църква. От "Атака" в момента са много активни в демонстрация на възмущението си от Симеонов. А новият партньор по "консерваторски" дела на Волен Сидеров Николай Бареков даде поредната демонстрация на маниера на общуване сред т.нар. патриотични сили.

"Това не е човек, а изверг и към него трябва да проявим безпощадност. Между убиеца от Русе и този политик разликата само е във властта, която има вторият", написа Бареков във фейсбук. 

 

 

Коментари

Питайте

порасналите хора с увреждания... Другото са пчеличките на Гундяев и подлъганите от тях.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Валери Симеонов

Ако се направи по-задълбочен анализ на изказванията на г-н Симеонов, ще се разбере, че е пресилено да се иска оставката му. Някои от думите му умишлено са извадени от контекста на цялото му изказване. Като цяло г-н Симеонов използва преди всичко езика на истината, на смелата истина, не на завоалираната, а на откритата, директна истина. Да си спомним какви изказвания направи срещу руския политически патриарх., срещу руската инвазия по българското черноморие. Беше притиснат да се извини, но постъпи патриотично, не се извини, защото между казаното от него и истината имаше пълно покритие. Кой друг освен него би повдигнал въпроса за погрома на Българския търговски флот от братя Домусчиеви, хора на Президент Първанов? Преди да му се поиска оставка, трябва да бъде награден за защитата на българските национални интереси. Той се държи смело и достойно спрямо руското грабителство, руската опека, руското владичество. Подобно нещо не може да видите нито у Борисов и Цветанов, нито в Президента, Каракачанов,нито в БСП. Ако някой трябва да подаде оставка, това е Борисов, защото управлява лошо държавата, позиционира я в зоната на руското владичество, не е направил нито един силен ход срещу бедността, нито един ход за защита на българщината, за укрепване на националното съзнание на българите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.