Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Международната рейтингова агенция "Мудис" (Moody's) понижи кредитния рейтинг на Италия само до една степен над спекулативната зона - от Baa3 до Baa2, предадоха Франс прес и ДПА, като се позоваха на нейно изявление.

Перспективата за рейтинга обаче е стабилна.

Решението на "Мудис бе очаквано от мнозина, на фона на плановете на популисткото италианско правителство реши да увеличи бюджетния дефицит въпреки големия държавен дълг. Понижението на кредитния рейтинг по всяка вероятност ще засили допълнително пазарния натиск върху Италия, третата икономика в еврозоната.

В изявлението "Мудис" изразява безпокойство от "значителното отслабване на фискалната сила на Италия" и от "спирането на плановете за структурни икономически и фискални реформи".

Агенцията вече очаква през следващите години държавният дълг на страната да се стабилизира около сегашното си равнище от 130 процента от брутния вътрешен продукт, а не да започне да намалява, както прогнозираше досега.

БТА

Коментари

Немците плащат, италианците

Немците плащат, италианците ще харчат. Ако си имаха всеки своята валута, щяха да са по-отговорни.

Забележка: това не им е

Забележка: това не им е Гърция. И Макарончо млъква като му се скара Ди Майо, дето е на 32 години...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.