Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руската агресия в Крим постигна целите си и в България, защото у нас бе разрушен политическият консенсус за членство в ЕС и НАТО. Това заяви бившият премиер Иван Костов на конференция, посветене на хибридните заплахи срещу институциите, съобщи БНР.

"Част от целите на руската пропагандна агресия са били постигнати след анексирането на Крим. В България е бил разрушен българският политически консенсус за членство в НАТО и ЕС", обясни Костов.

И допълни:

"Мнозинството от партиите в парламента са с проруска ориентация. С такава е и президентът Румен Радев. Българската прокуратура демонстрира опасна близост с руската. Води дела срещу министри, които бяха изявени поддръжници на НАТО".

Костов изтъкна, че България не е реагирала и не е поискала целева помощ от своите съюзници.

"С българските служби не се споделя конфиденциалната информация по линия на Шенген. Към тях има недоверие поради слабостите им, които са наложили механизма за сътрудничество и проверка. Налице са основателни съмнения, че българските власти не са информирани наравно с останалите. Това е обяснимо", каза Костов.

И припомни, че осъденият за криминални престъпления бивш шеф на разузнаването Кирчо Киров днес открито защитава позициите на Кремъл. Според Костов съставът на ръководството на ДАНС също не внушава доверие у западните партньори.

"Не е необходимо да се търсят косвени признаци. Достатъчно е да се посочи унижението на Румен Радев при посещението в Москва, самоунижението на премиера Бойко Борисов да иска прошка от старшия брат", заяви Костов.

Той припомни и предложенията за рестартиране на проектите за АЕЦ "Белене" и газопровод през Черно море. Според Костов руското доминиране ни нанася поражения и ние не можем да задълбочим своята европейска интеграция чрез членство в Шенген и еврозонрата, а това ни остава в периферията.

Коментари

 's picture

Радев

Я да видим дали ще

Я да видим дали ще публикувате изказването на г-н Росен Банов на въпросната конференция или вече дори и вие се отнасяте с нужното снизхождение и разбиране към този човек...

Плевнелиев:

"В много държави като Черна гора, Босна и Херцеговина могат да се намерят примери за хибридна заплаха от страна на Русия. Това посочи президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев по време на конференция, посветена на “Хибридните заплахи срещу институциите“. "В Черна гора руски депутати чрез сръбски и македонски банки са финансирали масови протести, а в Македония намесата за дестабилизация се осъществява чрез купуване на футболни клубове", каза Плевнелиев. Заради тези примери той посочи събитията в България, когато протестите за цените на тока станаха причина за падане на първото правителство на Бойко Борисов. ..." http://bnr.bg/post/101032410/sastoa-se-konferencia-posvetena-na-hibridnite-zaplahi-sreshtu-instituciite

Плевнелиев:

"Старата политическа класа в лицето на Иван Костов и Георги Първанов"

...

За момента това е волята на суверена. На следващите избори ще видим дали ще има промяна или ще получим още и още от същото.

Крим-2

След следващите избори ще има референдум за.....виж по-горе!

ГАРГАМЕЛ

Слушайте го какви глупости дрънчи, не го гледайте на кого продава рафинерии

:)

П времето на слебните недоразумения барабар с Герджиков и Софиянски: "България трябва да излезе от валутния борд, независимо от това дали ще влезе в еврозоната или не, заяви бившият премиер Иван Костов." - БНР От другата страна "Муравей Радев Отмяна на борда, без да сме в еврозоната, ще обезцени лева и стопи спестяванията" - 24 часа
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Демагогия, или след дъжд качулка!!

Едва ли има човек у нас, който да отрече мозъчния аналитичен потенциал на Иван Костов. В същото време едва ли ще се намери българин, който да отрече , че Костов не е впрегнал мозъка и енергията си за благото на Отечеството. Костов няма как да не знае, че след Сан Стефанския предварителен договор и Берлинския конгрес 1878 г. Русия става враг номер 1 на България, макар че и преди тези събития тя не е била истински наш приятел. Воювала е срещу Османската империя за славата и величието на своя император, а не първично за освобождението на България. Костов не може да не е забелязал, че Русия перманентно ни изолирва от Европа, Русия насила ни държи в своята орбита и въпреки това докато е бил във властта, а и след това, не е направил силни ходове България да не е толкова силно зависима от Москва. Доколко Иван Костов е служил на руските национални интереси може само да се предполага, но статиите, които пише и прави предупреждения, са нещо като след дъжд качулка. Всъщност той пише за истини, които са добре известни на обществото. Съвсем друго щеше да бъде, ако той истински помагаше държавата ни да са поосвободи и отдалечи от руското политическо опекунство и от руското насилничество над народа ни. Подобно нещо не се забелязва у Костов.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.