Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Журналистката и депутатка от БСП Елена Йончева видимо се ядоса при гостуването си в сутрешния блок на bTV. 

След последните въпроси тя е хвърлила микрофона при напускането на студиото, разкри водещият Антон Хекимян. По време на разговора помоли да не бъде прекъсвана и повишаваше тон. На свой ред два-три пъти "засече" интервюиращия.

Оплака се, че не й се дава възможност да говори и критикува телевизията.

Хекимян опъна нервите й при въпроса дали има обща офшорна фирма с Цветан Василев, както твърди депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

"Осъдих Борисов, а сега Делян Добрев ме съди, защото съм била изнесла информация за “Кумгейт”, гневеше се Йончева. - Аз нямам офшорна фирма с Цветан Василев и никога не съм имала такава. Работила съм в ТВ 7 и единствените средства, с които съм боравила, са техниката, която се е поръчвала. Имам фирма с г-жа Блъскова. Тази фирма е купувала техника. Ще осъдя и Делян Добрев, и Цветан Цветанов, както осъдих Борисов за клевета. Всеки път, когато покажем далавера, аз съм заплашвана, че ще бъда съдена.”

"България беше очернена, но не нашата България, а тази на Бойко Борисов. Той каза, че не е чувал по-чудовищни неща, но сам ги създаде. Това разследване гради ниско доверие между институциите. Американското посолство и Брюксел предложиха помощта си. Ние имаме капацитета, имаме уникални криминалисти и професионалисти, но хората им нямат доверие”, рече Йончева.

"През 2006 г. бяхме на едно място по свобода на медиите с Франция, а сега се нареждаме някъде около Конго. Очернени сме. Призовахме в това разследване да се включат чужди органи. Доверието в институциите е много ниско и едно международно участие щеше само да допринесе. Аз нямам съмнение, че нямаме добри експерти, но погледнете социалните мрежи и масовото мнение по въпроса. В една нормална правова държава не е нужно да идват експерти", допълни депутатката.

"Аз ще ви кажа какво чудовищно нещо е прочел Борисов, коментира Йончева по повод начина, по който беше отразено в световни медии убийството на журналистката Виктория Маринова. - В американски медии пише, че служители във всички клонове на правителството са замесени в корупционни практики. Цитиран е докладът на Държавния департамент от миналата година. Липсва държавност. Това е чудовищното. България беше очернена след жестокото убийство на журналист.”

Тя заяви, че в това разследване трябвало да вземат участие чуждестранни криминалисти. Йончева отрече да е имало съревнование между президента Румен Радев и Корнелия Нинова. В демократична партия като БСП може да има различни мнения и спорове на висок тон, посочи тя. Точно обратното по думите й било в ГЕРБ, в която нямало различни мнения, а конгресите се провеждали като в Северна Корея.

Коментари

Калин

Публиката на червеното водорасло Йончева, може да бъде само червения планктон, който ходи на Бузлуджа и пее партизански песнички. Същите тези дето пеят на Бузлуджа, вечер говорят по СКАЙП с децата си в Чикаго и Лондон. На Нинова синът и работи в Ню-Йорк,, а не в Ростов на Дон или в Челябинск. Партията на червените милионери продължава да манипулира прости, необразовани безкнижници. Тези хора са проклятието на тази страна и колкото по-бързо изчезнат от политическия пейзаж, толкова по-добре за тази нещастна България.
 's picture

ZAZ

Четете "Винету" и ГЕРБ ще

Четете "Винету" и ГЕРБ ще опрости греховете Ви, ще овъзмезди страданията Ви, ще осигури препитанието Ви със служба в администрацията, а за онези отличници които знаят наизуст речите Му и носят снимката Му до сърцето си има места на дългата и празна "резервна скамейка", както я наричат още "Калинкарника". Четете, четете ...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.