Напрежението в ромската махала на Русе, където е живеел Северин Красимиров, арестуван като убиец на тв водещата Виктория Маринова, ескалира, съобщава Нова тв. 

Хората от квартала не искат да бъдат свързани със семейството на Красимиров.

Полицията продължава работа, за кратко в сряда е бил задържан вторият баща на Северин. Проверяват се и други хора, а случаят не е приключил.

По разкази на леля му той и двама негови приятели в петък вечерта са празнували рожден ден. След това Северин си е тръгнал. Прибрал се е вкъщи след убийството с кръв по дрехите. Не е ясно дали някой от другите младежи е бил с него.

"Като се върна, нямаше кръв по дрехите. Говори с майка си по телефона и й каза, че е изнасилил момиче. На сутринта попитах жена му къде е той, а тя ми каза, че е заминал за Германия. Не знам кои са момчетата, които са били с него", това каза пред журналисти лелята на заподозрения.

Жената на Северин твърди, че знае още по-малко. Но версията ѝ е доста различна от тази на лелята. Видяла кръв по дрехите, но се страхувала да го попита откъде е.

"Когато той се прибра, беше с кръв по дрехите. Страхувах се да го попитам откъде е. Вечерта ми каза, че отива на рожден ден. Той каза, че е ударил някакво момче. Не съм го чувала да говори с майка си. Не мисля, че е извършил сам престъплението", каза тя.

Двете жени са напуснали квартала, защото се безпокоят за сигурността си.

Жители от квартала са помогнали на полицията, за да могат по-лесно да открият заподозрения в Германия. Те не вярват, че той би могъл да извърши толкова тежко престъпление сам. И продължават да настояват да се разбере дали има съучастник в престъплението.