Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Случаят с разкритото убийство в Русе е "отворил информационните канали" на МВР, защото са получавали информация и свидетелски показания от граждани, роднини и познати на обвинения Северин Красимиров.

Това каза днес министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на блиц контрол в Комисията по вътрешен ред и сигурност на парламента.

И още нещо:

"При такива случаи много ясно личи какво означава европейската система за сигурност и комуникациите, които тя прилага", каза вътрешният министър.

Адресите в Германия, които са изследвани около избягалия в неделя от страната Северин, са в три различни области. В крайна сметка той е задържан в жилище на майка му, в което тя живее - по думите на Маринов - "с лице от мъжки пол, което не му е биологичен баща, а приятел на майка му" (според ДПА, това е станало в гр. Щаде в Северна Германия, б.р.).

Разследващите са работили по две основни версии, стана ясно още от думите на министъра - и двете свързани с личния живот и личността на жертвата.

Освен свидетелските показания, които са ги насочили, те са направили претърсване и изземване. Маринов благодари и на експертите от Института по криминалистика, които в много кратък срок са извадили пълен ДНК профил.

Младен Маринов описа младия мъж (който между другото предпочита в 5-те си профила във фейсбук да се представя с циганското си име Селайдин, б.р.).

"Психически неуравновесен човек с много ясно изразен сексуален нагон, който доминира.

Последствията, свързани с неговото сексуално задоволяване, той ги приема като резултат, без да ги анализира - включително смъртта.

Експертизите доказват авторството на лицето и затова той е привлечен като обвиняем – убийство по особено жесток начин и предшестващо изнасилване", описа Маринов.

Все още се работело и по другите версии, тъй като не е проведен разпит с младия мъж.

"Но доминира версията, че това е случайно събитие по начина, по който го описах, с цел задоволяване на сексуалния нагон", определи Маринов.

Председателят на вътрешната комисия и бивш МВР министър Цветан Цветанов го поздрави и не пропусна да отправи послание, че "това ще даде един добър урок на тези, които се изказват непремерено" и че "цялата международна общност бе подведена".

Само лидерът на "Атака" Волен Сидеров каза, че имат късмет, че е избягал в Германия и затова е бил заловен. "Ако е избягал в Судан например, нямаше да бъде заловен", натърти Сидеров, който преди дни поиска оставката на Маринов след стълкновение на жена му със судански гражданин.

Той попита как е избягал и кой му е позволил (Селайдин е напуснал през Дунав мост, излязъл е в ЕС, където няма граница, б.р.). На това Маринов отговори, че на 7 октомври, когато излиза заедно с още двама, той не е бил заподозрян, т.е. не може да се говори, че е изпуснат.

Коментари

 's picture

cos

cos

Не им вярвам.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Винаги съм бил убеден

Винаги съм бил убеден привърженик на законосъобразността спрямо целесъобрадността. Но в тоя отвръатителен криминален случай, съм привърженик на целесъобразността. Това животно селайдин действал според нагона си !? Какво правим с животните със силен нагон ? Първо ги кастрираме ги без да ги питаме.

А бе, чакайте малко - как си позволява Младен Маринов

да прави криминална характеристика на още неосъден човек и да говори за него като за престъпник? Освен това, Селайдин не е "циганско" (браво, клуб З - изглежда че политкоректността не ви засяга), а ислямско име. И разбира се, че майка му живее с мъж, който не му е баща - от самото му име личи, че е син на самотна майка - "Надеждов".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.