Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Северин Надеждов Красимиров - така се казва младият ром, който е задържан в Германия за убийството на Виктория. Това обявиха на съвместен брифинг премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Адресът, който е обитавал Красимиров, е близо до мястото, където в събота бе открит трупът на тв журналистката.

Снимки Веселин Боришев

Северин е крадец - от 2007 година има регистрация за кражба на цветни метали. Други данни в полицейските сводки за него няма, стана ясно от думите на Маринов.

МВР шефът призна, че вследствие на дейстивята им са били изведени няколко насоки за работа по конкретни лица, като можество представители на контингента са задържани с полицейска заповед до 24 ч за изянсняване на алиби.

"В хода на работата стигнахме до лице, което снощи късно бе задържано от немската полиция", заяви Маринов.

Северин Красимиров. Снимки фейсбук профил

Извършени са част от ДНК експертизите и са готови първите резултати - наличен е както ДНК материал по дрехите, с които е бил Красимиров, така и негов ДНК материал по трупа на жертвата.

Обвинител № 1 окачестви мотива така: спонтанно нападение на жертвата с цел сексуално посегателство.

Първо минувачите са открили слушалки и кръв, после кървавата диря ги е завела до тялото в храстите. Цацаров каза, че самите телесни увреждания са "изключително брутални, изключително тежки по своя характер и показващи доста силни - според мен -  характерови отклонения".

"Това сочи на спонтанно забелязване на жертвата, нанасяне на удар – в резултат на който са счупени костите в областта на носа, завличане на жертвата в близките храсти, извършване на сексуално посегателство и други действия, свързани с него, които са - бих казал - извратени. Освен това нанасяне на допълнителни удари – лицето е тренирало бокс! Но съчетани с две черепно-мозъчни травми и аспирация на кръста, е причинена смъртта."

И той, и Младен Маринов казаха, че има данни, че Северин в нощта преди убийството е употребил голямо количество алкохол.

Нападението е било чисто спонтанно, повториха Цацаров и Маринов. Преди Виктория е бягала друга жена, но тя е имала късмет. А пък самата журналистка този ден се е отдалечила нетипично много от обичайния си маршрут.

Цацаров каза, че по НК ще бъдат повдигнати две обвинения: това - за изнасилване, предвижда от 10 до 20 години затвор, а за убийство с особена жестокост - и доживотен затвор без замяна.

Разпитани са и продуценти от телевизията на жертвата - на този етап не може да твърдим, че убийството е свързано с професионалната й дейност, заяви още главният прокурор.

Но въпреки задържания заподозрян, те не изключват нито една версия.

Проверка на Клуб Z в профила на младежа във фейсбук сочи, че той явно се е изживявал като плейбой:

 

Той има поне 4 различни профила във фейсбук.

Германската полиция потвърди днес, че е задържала заподозрян от България във връзка с убийството на българската телевизионна журналистка Виктория Маринова. Заподозреният е задържан в град Щаде в Северна Германия късно снощи, предаде ДПА.

Прокуратурата в град Целе, също в северната провинция Долна Саксония, заяви, че проверява условията, изисквани за екстрадиция в България, и е внесла искане в регионален съд за официална заповед за арест. 

Коментари

 's picture

Petyo9

Сакън!

Никой да не си и помисля, че убийството е свързано с професионалната и дейност!
Socratus MMXVIII's picture
Socratus MMXVIII
Sokratus

Club Z

Предполагаемият убиец! Все още не е доказано, че е! Да не се доверяваме напълно на трите влъхви! Че точно те имат интерес да някой малцинствата! ;)

Това е абсолютно безобразие!

Не може да се говори за все още неосъден гражданин така, сякаш всичко е предварително решено. В една правова държава само поради тази причина би могъл да се измъкне. Освен това "плейбой" означава, най-много, че е бил промискуитетен, а не насилник. Насилниците обичайно имат точно противоположен профил - срамежливи са и се страхуват от желания пол. Което не значи, че не е бил той, а че твърде много се избързва и доводите са смехотворни.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.