Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова снощи правителствата да гарантират, че извършителите на престъпления срещу журналисти, като изнасилването и убийството на българската журналистка Виктория Маринова, ще бъдат наказани, предаде Асошиейтед прес.
Гутериш е изключително притеснен за убийството на Маринова и очаква заключенията на разследването, подчерта Стефан Дюжарик, говорител на генералния секретар.

"Има изключително смущаващо нарастване на насилието, включително сексуално, което е насочено особено срещу журналистките", добави той.

Генералният секретар на ООН следи много внимателно тази тенденция и е повдигал въпроса за насилието срещу журналисти пред страни членки на организацията, както публично така и на четири очи.

Стотици опечалени българи се събраха на бдение в памет на Маринова в Русе тази вечер, отбелязва АП и съобщава, че те са поставили свещи, нейния портрет и рози в подножието на паметник.

Председателката на 73-ото заседание на Общото събрание на ООН Мария Еспиноса Фернанда Гарсес също осъди убийството на Маринова, предаде вчера ТАСС. Тя изрази и сериозна загриженост от изчезването на саудитския журналист Джамал Кашоги

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.