Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Издирваният с европейска заповед за арест банкер Цветан Василев е освободен като член на Надзорния съвет на БТК (Виваком), установи Клуб Z. Това е станало още преди три седмици – на 31 август т. г. Новината обаче е била запазена в тайна от медиите и не е пращана до тях. Кратко съобщение за промяната е качено само на интернет страницата на телекома, но е трудно да се намери без търсене по ключова дума.

Според съобщението на БТК Василев сам е поискал да го освободят, а на негово място е бил назначен адвокат Владимир Пенков.

Датата, от която е текстът - 31 юли, е показателна за процеси, които по това време бяха скрити за масовата публика. Само два дни преди това австрийският вестник „Дер Щандарт”, който често разпространява тезите на Цветан Василев, бе съобщил, че срещу него вече има повдигнато обвинение. По това време прокуратурата упорито отричаше новината, за да я потвърди чак на 12 август.

В телеком средите Владимир Пенков се смята за приближен човек до Цветан Василев.

В съобщението на БТК се казва:

Владимир Пенков е съдружник в адвокатска кантора „Пенков, Марков и партньори”, една от водещите правни кантори в България. През 2007-2008 г. е член на УС на БТК, след което в периода 2008 -2013 г. става независим член и председател на НС на БТК АД. Г-н Пенков е доказал своите професионални качества и притежава необходимата експертиза и опит, за да отговори на очакванията на акционерите и да защитава интересите на компанията.

След издаването на европейската заповед за арест срещу Цветан Василев явно тече процес на оттегляне на банкера от дружествата, с които е свързан. Само преди няколко  дни стана ясно, че собствеността на футболния отбор „Ботев” – Пловдив е прехвърлена на близкия до Василев бизнесмен Веселин Бушев.

Промяна в собствеността на БТК все още не е обявена. В момента местонахождението на Цветан Василев не е известно. За банкера има предположения, че от Сърбия е успял да отлети за Република Южна Африка.

Ключови думи

Коментари

денди

е с веската меджедиева ако е жива ще играят на 66

partizanin

вие го направихте цветан василев кат великия дух ту го има в някоя държява ту е в друга да нестане накрая кат прословутите 206 мил.и той да си е в виена да си пие в някой хотел кафето и да ви се смее отстрани :)

PenkOFF

Сращал съм се само ведвъж с адвокат Пенков и повече не пожелах да го видя. Толкова нагъл, арогантен, безпардонен и безкултурен човек не бях срещал. При това не съм пристрастен, аз не съм го търсил за съвет, камо ли да ме защитава. Случи се с него да участваме в един делови разговор.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.