Диего Марадона даде много интересно интервю за аржентинския в. "Кларин", в което съветва Лео Меси да не играе повече за националния тим на страната. Някога Дон Диего беше треньор на играча, считан за негов наследник, в селекцията на "гаучосите".

След това той се превърна в негов критик, но напоследък го защитава. Аржентина се провали на Световното в Русия, а Меси отново не блесна. След Мондиала той получи почивка, а има спекулации, че може повече да не играе за родината си, независимо че 5-кратният носител на "Златната топка" не е казвал това.

"Какво бих казал на Меси? Никога повече да не се връща в националния, казва Марадона пред най-големия всекидневник в страната. - Да се откаже. Губи юношеският национален отбор до 15 години - Меси е виновен. Стига се до някакъв казус с програмата в първенството ни - Меси е виновен. Все той е виновен. Я, ме оставете на мира! Така че бих му казал: не си идвай повече, човече. Дай да видим как ще се оправят без него. Дай да видим дали са големи мъже. Бих се радвал Лео да тегли на всички нас една майна. Просто защото не е негова вината за това, че не сме световни шампиони. Всичките ни надежди бяха свързани с Меси. Когато обаче отиваш на състезание, се надяваш конят ти да спечели, а той свършва осми."

"Във Формула 1 Фетел има най-добрия двигател, но Хамилтън го бие, продължава все така емоционално и цветисто Марадона. - Националният отбор вече не прави нищо за мен и за хората. Изгубихме нещо - страстта. Не играем срещу Никарагуа или Малта, не мой човек. Изхвърлихме целия престиж, който имахме, в тоалетната."

В момента Марадона е треньор на мексиканския "Дорадос". Меси не игра за Аржентина в приятелските мачове с Гватемала и Колумбия през септември.