Тази седмица Григор Димитров се завръща в "АTP уърлд тур" за първи път след US open, където отпадна още в първия кръг. След това той имаше кратка почивка и участие в тима на Европа на отборния демонстративен турнир "Лейвър къп" в Чикаго.

Първата ни ракета ще играе в надпреварата в Пекин от категория ATP-500. Той традиционно се представя добре там - има финал и полуфинал.

Димитров е поставен под № 3 в схемата. № 1 е Хуан Мартин дел Потро, а българинът е в половината на втория Александър Зверев. Това означава, че двамата могат да се срещнат на полуфинал.

Първият съперник на Гришо е труден - Райън Харисън (САЩ), независимо че хасковлията води с 4:1 в преките им двубои. Във втория кръг той ще срещне квалификант, след това се задава Кайл Едмънд (Великобритания).

През миналата година Григор достигна до полуфинал в Пекин, което означава, че има да защитава 180 точки. Димитров се нуждае от много добър край на сезона, за да остане в топ 10 (сега е № 8). Шансовете му за финалите на ATP в Лондон на този етап са минимални.

Мачът на най-добрия ни тенисист срещу Харисън е във вторник сутринта наше време, очаква се да започне около 9:30-10 ч.