"Не, няма такъв разговор."

Така бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров и национален координатор на "Атака" отговори пред БНТ на въпроса воден ли е разговор с него за поста. "Няма такава тема, не знам откъде излизат тези спекулации", категоричен беше той.

"Нито са водили с мен такива разговори, нито аз самият имам такива амбиции", каза бившият главсек, който бе уволнен от кабинета "Борисов 2", но с "мъка", чак след като премиерът си промени мнението, а вътрешният министър тогава Веслин Вучков подаде оставка.

Има достатъчно подготвени хора, има няколко души, които могат да покрития критериите и да изпълнят длъжността със съдържание, обясни още Лазаров.

За новия министър на МВР Маринов, Светлозар Лазаров заяви, че "определено има качества, познава системата" и ако има политическа подкрепа, ще се справи (всъщност изстрелването на Младен Маринов до зам.директор и после директор на СДВР се случи точно по време на мандата на министър Цветлин Йовчев и при главен секретар Светлозар Лазаров, б.р.).

Лазаров коментира и увеличението на природния газ, което влиза в сила от днес с думите, че многократно е подчертавал, че в сферата на енергийната сигурност нищо не го изненадва и "нищо добро не ни очаква".

"И аз, и Волен Сидеров сме подчертавали, че не се работи правилно в КЕВР", категоричен беше той.

Необходима е нова методика, защото има дефицит на реален контрол.

"Аз съм си казал мнението за тази комисия - тя не работи ефективно в настоящия момент. Там основно трябва да се променят законът и методиката, по която работят. Едни разходи се приемат за даденост, което не е в интерес на българския народ."

Той подчерта и още един по думите му проблем във връзка с топлоенергетиката - за планирано обединение на ТЕЦ "Марица-изток 2" и на АЕЦ "Козлодуй".