Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германският канцлер Ангела Меркел изрази недоволство, че в страната има проблем с антисемитизма, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"За съжаление, в Германия има доста антисемитизъм", каза Меркел в своето седмично видеообръщение към нацията.

Тя отбеляза, че "нито една еврейска институция не може да съществува (в Германия), без да бъде охранявана, и имаме многообразни форми на антисемитизъм, с които се борим еднакво".

Като пример за усилията на правителството по въпроса канцлерът изтъкна, че създаването на нов пост тази година - този на комисаря за антисемитизма - е подобрило живота на евреите в Германия.

"Като наследство от историята си, от скъсването с цивилизацията, което представлява Шоа, ние като германци имаме особена отговорност към отношенията с Израел", каза Меркел.

Германският канцлер използва думата на иврит за Холокоста, отбелязва ДПА. В сряда Меркел отива в Израел с няколко министри.

Според официалните данни броят на антисемитските престъпления в Германия е нараснал с над 10 процента през първата половина на тази година в сравнение със същия период на миналата, отбелязва. Огромната част от тези престъпления се приписват на десни екстремисти, отбелязва ДПА.

В седмичното си видеообръщение Меркел повтори подкрепата на Германия за решаване на израелско-палестинския конфликт на основата на съвместното съществуване на две държави.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.