Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Еврокомисията е готова за всякакво развитие на преговорите с Великобритания за излизането й от ЕС, заяви днес говорителят Маргаритис Схинас.

Той нито потвърди, нито отрече, че Комисията е представила пред посланиците на страните членки на Съюза плановете си за завършване на преговорите без споразумение с Лондон.

Схинас бе категоричен, че ЕК не пренебрегва подготовката за Брекзит. То изтъкна, че остава възможността през ноември да бъде свикано извънредно заседание на Европейския съвет по британския въпрос. 

Схинас потвърди, че днес в Брюксел ще има среща между главния преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние и Джеръми Корбин – лидера на опозиционната британска Лейбъристка партия.

Според предварителна информация на Ройтерс лейбъристкият лидер ще предупреди Барние за опасностите в случай, че Великобритания напусне ЕС без споразумение.

Корбин обяви вчера, че хората му ще гласуват против споразумение за Брекзит, ако то е основано на предложенията на премиерката Тереза Мей.

„Времето изтича и компаниите губят търпение поради липсата на яснота от правителството“, заяви Корбин.

Той смята да изложи пред Барние позицията на партията си как да се излезе от сегашната безизходица в преговорите.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.