Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Сред задържаните осем души във връзка с убийството на словашкия журналист Ян Куциак е и предполагаемият му убиец, предадоха ДПА и ТАСС, цитирани от БТА.

За останалите задържани се подозира, че са съучастници на наемника, физическия извършител на убийството, помогнали за организацията на престъплението.

Осемте заподозрени бяха арестувани от специализирани сили на полицията в град Коларово, Южна Словакия.

Словашкият премиер Петер Пелегрини приветства полицейската операция.

"Следствието и прокуратурата заслужават похвала за своята работа, която позволи задържане на заподозрените. Разследването на убийството на Ян Куциак и годеницата му, а също така и наказването на престъпниците се контролират от правителството", заяви Пелегрини.

Полицията съобщи, че разследването по случая продължава.

Двайсет и седем годишният Ян Куциак бе застрелян на 21 февруари заедно с годеницата си Мартина Кушнирова в с. Велка Мача, Западна Словакия. Репортерът бе разкрил корупционни схеми във властовите структури на страната и връзки между словашкото правителство и италианската мафия. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.