Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Държавата преговаря с големите търговски вериги у нас да продават хляба без печалба, за да предотврати поскъпването му, каза в интервю за Нова телевизия тази сутрин министърът на земеделието Румен Порожанов.

От няколко дни хлябът поскъпна в няколко града заради по-високите изкупни цени на пшеницата и увеличението на минималната работна заплата, припомни телевизията.

"Идеята е сега надценката да бъде само за покриване на брака и на разходите в самата верига. Засега получавам подобни уверения, защото самите вериги са регулатори на цените", каза министърът.

Министерството води преговори с търговците и за цените на сиренето и кашкавала, които също стигат до крайния потребител с 30 на сто надценка, каза Порожанов.

Той посочи, че пшеницата е поскъпнала до 350 лева на тон от 250 лева, но че това не е основание за поскъпване на хляба с 20-30 стотинки на килограм.

Преговорите за ограничаване на поскъпването се водят с "Кауфланд", "Лидл", "Фантастико" и "Билла", добави Порожанов.

 

 

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

???????

Вместо да моли, държавата - пЪрдон територията МУ, що не даде пример? Намалява си ДДС-то за хляба и готово... Прави насъщния достъпен за робите си.. Още повече, че се готви ново поредно повишение на важна компонента за производството му.. А и не стига до робите с пощенски гълъби, а с реални разходи...

ужас

Това за ДДС на хляба е само пунт, няма да свали цените! Пример- ДДС на туристическите пакети, да свали цените? Сваляне ДДС на хляба ща доведе да голяма далавера на цялата верига, зърно, брашно, пекарни, пляб!
i l's picture
i l
ivanll

Венецуела

Ако не отидеш във Венецуела Венецуела идва при теб ....

"За бога братя не купувайте 2

"За бога братя не купувайте 2" - нещата не отиват на добре, след като се стига до такива призиви от уж "десни" политици.
Гоце Доганов's picture
Гоце Доганов
Гоце Доганов Будов

Управляващи и опозиция

Управляващи и опозиция -комуномерки да спасяват мат,риала. А КОЙ ЩЕ ИМ НАМАЛИ ЦЕНАТА НА ТОПЛОТО ЗИМЪСКА. ЦЕНАТА НА РУСКИЯ ГАЗ СКАЧА С ОЩЕ 15% Ще измръзнат гладни!
10 стинки's picture
10 стинки
10 стинки

Няма да измръзнат

Защото това трябва да са калкулирани разходи. Ако не са, то на каква печалба са работили досега? Без заплата ли?
 's picture

ZAZ

Руския газ ще поскъпва докато

Руския газ ще поскъпва докато достигна цената на Райския газ, тогава ще стане страшно!!!

Боко наистина се е учил от бай Тодар

Само един комунист би пожелал да управлява пазаря! Популизмът заема основна част от политиката на ГЕРБ. Как ли ще се разберат с Нинова, на кой колко от популизЪма се полага!
 's picture

Иван Митев

Държавата моли търговците да продават хляба без печалба

Вместо да иска неизпълнимото, полезно е държавата да създаде благодатна бизнес среда. Все още държавата не зачита, че Централната банка работи без защита от щети и това е съществената причина страданията на хората да се увеличават. Благодатната бизнес среда е възможна само при Централна банка със защита от щети.

А Гражданската кога?

Искам министрите да помолят също да се намали гражданската, бензина да е левче, Айфона да е на половин цена и тия мародери от Макдоналдс да се вземат малко в ръце. Иначе заради тоя гений ще го "изедат" производителите, а веригите само ще натискат...
 's picture

ZAZ

Направо ни филмираха

Всички са ни записали за статисти в "Умирай трудно", ама не са ни казали, че ще се снима последната серия.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.