Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Катрин Тасева завърши на шесто място в многобоя в индивидуалната надпревара на Световното по художествена гимнастика в столичната зала "Арена Армеец". Това е най-предното класиране за българките. Другата ни представителка Невяна Владинова се движеше добре след първите уреди, но допусна грешки и остана 15-а.

Шампионка е рускинята Дина Аверина - 81,450 т., която защити титлата си от миналата година и прибави ново злато в София - четвърто.

Томас Бах и Моринари Ватанабе

Тасева събра сбор от 73,950, а Владинова - 69,350. Среброто е за Линой Ашрам (Израел) - 79,700 т., а бронзът отиде при Александра Солдатова (Русия) - 79,175 т.

Катрин Тасева стартира добре на обръч - 18,800, след което взриви залата на топка - 19,700, така зае трета позиция във временното класиране. В края на съчетанието си на бухалки обаче Катрин изпусна единия уред и завърши без него, а съдиите й дадоха едва 17,600. Това може би се отрази на настройката й и тя не впечатли на лента - 17,850.

Владинова също започна отлично с обръча - 19,350 т. Може да се каже, че бе ощетена на топка - 18,500. И за нея бухалките се оказаха проблем - 14,900 след три изпускания. Накрая плевенчанката завърши с много сериозна грешка и на лента - 16,600, така примата ни остана извън десетката.

Невяна Владинова

В същото време Аверина игра блестящо на всички уреди и явно ще запомни София с доста положителни емоции.

Надпреварата днес бе изгледана в залата от шефа на Международния олимпийски комитет Томас Бах, който е на посещение в България. Той бе в компанията на шефа на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе.

В събота и неделя е състезанието при ансамблите.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.