Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски е получил удостоверение от БНБ, че няма кредити, става ясно от уточнение, публикувано на сайта на в. "Файненшъл таймс" на 18 август.

Ето и текстът му:

В публикация за българската Корпоративна търговска банка описахме г-н Делян Пеевски като един от най-големите ѝ кредитополучатели. Г-н Пеевски ни предостави документация от централната банка на страната, в която пише, че в момента на неговото име няма никакви записи за текущи кредити. Радваме се да изясним позицията.

Публикацията е от 22 юни и е озаглавена "България бърза да нацонализира свързана с политици банка", в която пише, че БНБ е затворила КТБ и дъщерната ѝ банка Креди Агрикол България, заради опасения, че спор между нейния основен акционер и нейния най-голям единичен кредитололучател може да стане причина за колапса на групата. По-надолу в текста става ясвно, че като кредитополучател е визиран Делян Пеевски. В публикация от 27 юни, озаглавена "Втора българска банка под заплаха", Пеевски отново е споменат като "най-големия кредитополучател".