Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ерата "Стив Балмър" в "Майкрософт приключи. Дългогодишният бос на компанията подаде оставка и от борда на дректорите, съобщи "Ню Йорк Таймс". Така той прекъсва връзката с компанията, на която беше и главен изпълнителен директор до февруари.

В писмото си на сайта на "Майкрософт" Балмър (58 г.) обяснява, че комбинацията от нови ангажименти, включително собствеността на баскетболния тим "Лос Анжелис Клипърс", го прави прекалено зает, за да участва в борда. В писмото си той казва още и че е изключително доволен от работата на новия шеф на "Майкрософт" Сатя Надела.

Оставката беше очаквана, след като още през миналата година бордът започна да говори за излизането му в пенсия. Миналата седмица беше финализирана и покупката на "Ел Ей Клипърс", за който Балмър брои $ 2 млрд. - рекорд за отбор в Националната баскетболна асоциация.

Балмър пое оперативното ръководство на "Майкрософт" от Бил Гейтс през 2000 г. Под неговото управление компанията даваше все по-добри финансови резултати, но не успя да заеме лидерско място в технологии като мобилната комуникация и търсенето в интернет.

Кариерата на Балмър в "Майкрософт" продължи 34 години, като той влезе в компанията по покана на Бил Гейтс, с когото са учили заедно в Харвард. В момента Балмър е най-големият индивидуален акционер в компанията, като държи 3,99% от нейните акции. Делът му се оценява на $ 15 млрд.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.