Дърводобивът безспорно е най-“интересният“ от бизнесите, с които се е занимавал убитият тази сутрин ботевградски бизнесмен Семко Семков. Това научи Клуб Z от свои източници.

Както съобщи МВР, сигналът за смъртта на 41-годишния Семков е постъпил около 7 ч. днес от случаен минувач, който го е открил надупчен пред дома му. Огледите на тялото продължават и засега не се съобщава колко пъти е прострелян известният ботевградчанин и къде са попаденията. Знае се, че убиецът го е причакал около стопанството му, в което бизнесменът е построил своя дом.

Семко Семков. Снимка БГНЕС

Макар че Семков се води и строителен предприемач, бизнесът му със сеч е по-интересен. Той от години се смята за „запазена територия“ на една от политическите партии, която несменяемо участва в управлението на страната. Най-голямата война там е за т. нар. марки (експедиционна горска марка). Когато спечелиш търг и получиш такава, можеш да маркираш т.е. - да „узаконяваш“ количества дървесина, изсечена на други места (а не където ти е отпуснато това право) или в количества, многократно надвишаващи това, за което реално си спечелил позволение.

Бизнесът с дървесина е знаков за Ботевградско, като местни бизнесмени от няколко години получават „марки“, т.е. - намесват се и в съвсем други райони чак до Свогенския Балкан.

Агенция „Блиц“ разкри днес, че убитият Семков е бил близък приятел на бившия депутат (а после отцепник) от ГЕРБ Емил Димитров-Ротманса. „Семко беше изключително свястно момче. Напишете го“, лаконичен бе той пред агенцията.

Местни медии припомниха и множество случаи, в които Семков е домакинствал на легендата Христо Стоичков и двамата са ловували заедно.