Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият белгийски премиер Ги Верхофстат, лидер на Алианса на либералите и демократите в Европейския парламент (АЛДЕ), ще създаде политическо движение с партията на френския президент Еманюел Макрон "Република, напред!", предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

В интервю за френския всекидневник "Уест Франс" Верхофстат заявява:

"След срещата Орбан - Салвини (премиера на Унгария Виктор Орбан и вицепремиера на Италия Матео Салвини - б.р.) борбата през 2019 г. ще бъде между популистите националисти и проевропейска алтернатива."

Бившият белгийски премиер добавя, че с Макрон не само "правят един и същи анализ, но и до голяма степен едни и същи предложения". Той казва, че новото общо движение ще бъде основано през октомври.

"Това ще е нещо ново, това ще е движение. Проевропейска алтернатива на националистите", продължава Верхофстат, който се обявява за водене на обща кампания. "Всяка партия ще запази своите символи, но движението ще е по-широко. Целта е да се създаде влиятелна група в бъдещия парламент, да се създаде инструмент за възпиране на националистическата вълна", казва председателят на АЛДЕ.

Френският президент се опитва да създаде европейско движение по подобие на своята партия, за да издигне идеите си на европейските избори, посочва АФП.

По-късно Кристоф Кастанер, лидер на президентската партия "Република в движение" във Франция отрече пред Ройтерс да са в преговори за общо движение с хората на Верхофстадт.

"Не сме готови да съюз", каза той, цитиран от агенцията.

Коментари

Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Кой е националист бе!?

Ги Верхофстет ли?? Мъка-аааа. Тоя с редките зъби е сред най-толерастките глобалисти и изключително мазен либераст. Отгоре на всичкото Белгия не е нация по дефиниция, а сбор от няколко етноса с функции 1. да постилат пътя на германсите части към Франция и 2. да произвеждат картофи и бира.
Socratus MMXVIII's picture
Socratus MMXVIII
Sokratus

A така

товаришч, заработи някоя рубла! ;)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.