Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кои са били българските "представители на обществеността, на деловите кръгове, науката, политолози и журналисти", отишли в Крим и с чието посещение се похвалиха руските медии?

Отговорът става ясен от публикации в РИА Новости, както и в българския сайт Поглед.инфо.

Както Клуб Z вече писа, нашите сънародници участват в анексираната територия във фестивал "Български срещи", който ще се проведе от 7 до 11 септември. Целта е "популяризация на българската култура в Крим и поощряване на развитието културните, туристическите и икономическите връзки между Крим и България" - по думите на Иван Абажер, представен като "председател на Регионалната българска национално-културна автономия на Република Крим "Паисий Хилендарски".

Най-високото "политическо" присъствие е била Ваня Добрева - бивш зам.-министър на образованието и науката в кабинета "Станишев" и ексдепутат от БСП. Днес преподава в доста спорния Библиотекарски университет - УНИБИТ. Тя е и дъщеря на проф. Чавдар Добрев.

Политолозите са представени от Валентин Вацев, титулуван "един от най-известните политолози и философи, уважаван аналитик и полемист в областта на геополитиката".

Също така няма много изненади сред присъствалите журналисти. Най-популярната сред тях е Велислава Дърева.

Велиана Христова е представена като наблюдател на в. "Дума", един от ръководителите на СБЖ.

В Симферопол са били още журналистите Румен Петков и Христо Георгиев. Петков e назован "главен редактор на авторитетния аналитичен сайт "Поглед.инфо".

Христо Георгиев е поет, белетрист, журналист и издател, бивш кадър на "Народна армия".

Напомняме, че пред Клуб Z вчера Иван Димов от кабинета на министър Екатерина Захариева заяви:

"Министерството на външните работи не е съгласувало това участие и съответно не знаем какъв е съставът на тази делегация."

Коментари

 's picture

Kalina Hristova

хаха

А защо са "избягали" от сборната русофилска команда на яз.Копринка, и там щяха да направят достатъчно проПутински "актив"

Как защо?

Защото са искали да изложат честта и авторитета на независима и суверена България на международно ниво! У тези хора няма никакво чувство за принадлежност към България и българското, защото са отишли там по заповед. Причината да отидат е чисто политическа и няма нищо общо с българското!

Нали не са нарушили ембаргото

Нали не са нарушили ембаргото? Искате да ви съдят като се върнат ли? Ако те искат, ще могат, за подстрекаване без причина.

Не са нарушили ембаргото,

освен ако не са занесли на рашките някоя турбина за газопроводите, че те горките все не могат да си произведат собствени. Нарушават обаче разпоредбите за спазване на хигиена в обществени места. Цялата им партия (и не само тя) ги нарушава вече 100 години и вмирисва родния ни пейзаж. Независимо от Крим.

Велиславчето Дърева може ли да се сметне

за "естетическо" оръжие? В такъв случай можем да им я оставим. Ще я показват на предната линия на фронта (украински, сирийски и т. н.) и врагът ще бяха с писъци.

Кримските българи - в

Кримските българи - в Тополовград. Не съм го казвал, но пак повтарям

Калин

Трябва ли да се изненадваме, че старите комунистически и русофилски мутри са в Крим ?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.